14. Uluslar arası Festivali tüm hızıyla sürüyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerle, Niğde uzun zamandır özlediği günleri yaşıyor…

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK


 

Kemerhisar Belediyesi tarafından organize edilen tarihi 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali, 31 Temmuz 2014’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılmasından sonra, etkinlikler tüm hızıyla sürüyor.

 

Büte’nin Resim Sergisi Yoğun İlgi Görüyor…

Ressam Sefa Büte tarafından hazırlanan kişisel resim sergisi Kemerhisar belediyesi önünde CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından açılmasından sonra, yüzlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Büte, yaptığı açıklamada; “Sanata ve sanatçıya değer veren bir belediye ve onun gurur duyulacak festivali, böylesine bir atmosferde sergi açmak bizler için büyük bir zevktir” dedi.

 

Tyanalı Apollonios Konferansı ve Tarihte Yolculuk…

 

Gazeteci Ömer Fethi Gürer’in yönettiği Tyanalı Apollonios paneline, Prof. Dr. Asım Tanış, Mahmut Şantal, Saniye Akçal sunumlarını yaptı.

Apollonus’un tarihsel önemine vurgu yapıldığı konferansta teolojik açıdan büyük bir karekter olduğu vurgu yapıldığı aktarılarak, gelecekte tüm Dünya Apollonios’a sahip çıkacağı vurgulandı.

Panele, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’le birlikte çok sayıda Kemerhisarlı katıldı.

 

Esmanur Güney yine Kemerhisarlılarla Buluştu…

 

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın seçim şarkısını seslendiren, seçildikten sonra Tyana Gençlik Meclisi’nin organize ettiği etkinliğe 5 Nisan’da katılan Esmanur Güney, festivalin ilk gününde sahne alan sanatçılardan oldu.

Birbirinden eşsiz parçaları seslendiren Güney, özellikle Türk Halk Müziği eserleri konsere katılan vatandaşlar tarafından eşlik edildi.

 

Kirazcı, Birlik Mesajı Verdi…

 

Sanatçı Esmanur Güney’den sonra Beytullah Kirazcı’nın son 5 yıllık siyasi mücadelesini anlatan slayttan sonra, sahneye eşi Nilay Kirazcı ile gelen başkan yaptığı konuşmada birlik mesajı vererek şunlara değindi;

“Kemerhisar değişimi kendi başlattı. Artık aşağısı, yukarısı, güneyi , kuzeyi olmayan tek bir Kemerhisar var! Hep birlikte çalışacağız, başaracağız!

Sevginin, hoşgörünün dilini kullanacağız! Kimseyi küstürmeden, daha iyisini yapmak için çalışacağız!” dedi.

 

“Sizlerin Malını Başkasına Peşkeş Çekmeyeceğiz!”

 

Kirazcı konuşmasında net bir şekilde belediye kaynaklarının özelleştirmesine karşı olduğunu ifade ederek; “Biliyorsunuz Kemerhisar’a yakışan bir düğün salonu yoktu! Kemerhisarlı 3-5 bin lira vererek, Bor’da, Niğde’de düğün yapıyordu! Yetmezmiş gibi binbir türlü cefa ile gidiyordu. Şimdi buradan deklare ediyorum! Kemerhisar’a yakışan, Niğde’nin en güzel ve en büyük düğün salonunu Belediye olarak İçmeceler tesisinde yaptık. Üstelik 63 yataklı otelimizi de açtık. Düğün yaptıktan sonra misafirleri nerede ağırlayacağım demeye gerek yok! Bunun dışında Milli Savunma Bakanlığı’ndan aldığımız eski karakol binasını da misafirhaneye dönüştürdük. Artık misafirlerimizi nerde ağırlayacağız derdi bitti. Tüm bunları yaptık ama güzel bir şey de yaptık. Bunları özelleştirmedik. Çünkü sizin bunlar. Sizler Kemerhisar Belediyesisiniz. Sizlerin malını başkasına peşkeş çekmeyeceğiz. Yapacağımız tüm işlerde bu kriter olacak” dedi.

 

Grup Çığ Gecenin Finali…

Başkan Beytullah Kirazcı ve Eşi Nilay Kirazcı halkı selamladıktan sonra sahneye Grup Çığ çıktı. Solisti Mustafa Özarslan birbirinden eşsiz şarkıları seslendirirken, Türk Halk Müziği resitali verdi.

Gece yarısına kadar devam eden konserde, grubun seslendirdiği 28 parça festivale katılanları adeta mest etti.

 

Festivalden Notlar;

Açılış gününde Kemerhisar’a kentin nüfusunun iki katı insan akın etti. 5 bin nüfusu olan Kent, açılış ve konserde toplam 10 bin kişiyi ağırladı.

Akşam verilen Grup Çığ konserinde statta çimler üzerinde 7 binin üstünde insan geldi.

Festivalin toplam bütçesinin 400 bin lirayı açması bekleniyor. Festivalin ana sponsoru Kartal Belediyesi verilecek tüm konser ücretlerini kendisi ödüyor.

Romanya ve KKTC’den gelen folklorik ekip, Kemerhisarlılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

Festivalin final günü olan (Bugün) 02 Ağustos’ta Edip Akbayram Konseri’ne katılımın yüksek olacağı ve 3 günlük festivalde 40 bine yakın insan toplamda ağırlanacağı bekleniyor.

 

 

 

 



Editör: TE Bilişim