Tyana Kültür ve Turizm Vakfı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği’nin ortaklaşa olarak düzenlediği Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin seslendirdiği “Türkülerle Çanakkale Zaferi” konseri Bor Şeker Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

 

Haber-Foto: Fatma TAN

 

Şehitler Haftası’nda ve Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıl dönümünde Tyana Kültür ve Turizm Vakfı’nın öncülüğünde düzenlenen konsere ilgi yoğun oldu. 

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin verdiği konserin şefliğini Kemerhisarlı olan Öğretim Görevlisi Hakan Tatyüz yaptı... Konserde belli aralıklarla Çanakkale Savaşındaki Destansı olayların anlatıldığı Sine vizyon sunumu da gerçekleştirildi.  Yaklaşık bin 500 kişinin dinlediği konserde Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin Zeybek, Karadeniz yöresine ait oyunları ve semah gösterisi büyük beğeni kazandı.

 

Konsere; Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı, Şehit Albay Nuri Pamir Kışlası Fabrika Komutanı Albay Erol Çetin, MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Bahçeli Kasabası Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, Şeker-İş Bor Şube Başkanı Atakan Demirös, Türkiye Harp Mamülleri –Gaziler-Şehit-Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

 

BEDELİ ÖDENDİ KIYAMETE KADAR DALGALANACAK


Birbirinden güzel parçanın seslendirildiği konserin arasında okunan bazı şiirler duygulu ve coşkulu tezahüratlara sahne oldu birçok kez konuklar koroyu ayakta alkışladı.  Tyana Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı tarafından konsere emeği geçenlere plaket verildi.

Editör: TE Bilişim