Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Türkiye’de hiç uygulanmamış bir projenin ilk laboratuarını burada oluşturmuş olacağız. Bu projeyle birlikte Niğde literatürlere girecek” dedi.

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi ile Niğde Valiliği’nin ortaklaşa hazırladığı “Avrupa, Gençler İçin El Ele” projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Türkiye’de Avrupa Birliği’ne verilen bin 17 projeden sadece 2 projenin kabul gördüğünü bu projenin bir tanesinin de “Avrupa, Gençler İçin El Ele” projesi olduğunu söyledi.

Niğde Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi Başkanı Fatma Büyükakkaş ve kurum temsilcileri katıldı.

PROJENİN İLK LABORATUARI NİĞDE’DE

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizin ve proje ortağı olan ülkelerdeki gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacı ile gençlerin eğitim öğretim hayatlarına devam etmelerini ve sağlıklı bir sosyal gelişim sağlamalarını hedefleyen proje hazırladıklarını belirtti.

Türkiye ile birlikte 8 ülkenin ortaklığında proje faaliyetlerini gerçekleşeceğini ifade eden Uçgun; “ Projenin 9 ortağı var. Türkiye hariç 8 ülkenin ortaklığında bu faaliyet gerçekleştiriliyor. Her ülkeden 36 öğrenci bu faaliyete katılmış olacak. Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi ile Niğde Valiliği’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu bir projedir. Türkiye’den verilen bin 17 proje içerisinden geçen 2 projeden 1 tanesi olan projenin Niğde’den hazırlanmış olması ilimiz adına gurur verici bir konudur. Avrupa Birliği projeleriyle yeni adıyla Erasmus ile birlikte projeli yaşam artık vazgeçilmez bir kültür oldu. Projeyle birlikte Türkiye’de hiç uygulanmamış bir projenin ilk laboratuarını burada oluşturmuş olacağız. Bu projeyle birlikte Niğde literatürlere girecek” dedi.

Uçgun, “Sosyal öğrenme problemi olan 36 öğrencimizi belirleyeceğiz. Pilot olarak okulları seçtik. Bunlara üniversitemizden belirlediğimiz başarılı 36 üniversite öğrencisiyle ilişkilendireceğiz.36 öğrenci üniversite öğrencisiyle birlikte uyum problemi yaşayan öğrenciler doğal ortamında öğrenecekler. Okulu sevmeyi başaracaklar” diye konuştu.


İLK TOPLANTI ÇEK CUMHURİYETİ’NDE

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi Başkanı Fatma Büyükakkaş ise projenin ilk toplantısını proje ortaklarından Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceklerini belirterek; “Bu süreçte çeşitli Avrupa Gençlik Komisyonları kurulacak. Proje kapsamında en az iki kez İl Genel Meclis toplantıları olsun, parlamento, bakanlıklar olsun ziyaretlerde bulunulacak. İlk toplantımızı diğer ortaklarımızla birlikte Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceğiz. Yerel paydaşlar toplantılar yapacak. Sosyal yönden gençleri geliştirmek için dalında başarılı olmuş gençlerle eşleştirilerek faaliyetler yapılacak. Ayrıca risk gurubundaki gençler için metodolojik sosyal kitapları ücretsiz olarak dağıtacağız. Risk grubundaki gençler eşleşecek eğitimden geçirilecek.2 ayda bir proje ekibi brifing verecek. 14 ay sonrada projemiz sonlanacak” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim