Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından Cumhuriyetin 93. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu” konulu konferans gerçekleştirildi

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen etkinliğe, Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının 20. yüzyılın en dikkate değer olaylarından biri olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk “Cumhuriyetimiz Türk İstiklal Savaşı’nın bir sonucudur. Birinci Dünya Savaşı’nı kazananların isteklerine hatta dikte ettirdikleri dünya düzenine karşı koymak suretiyle başlayan, yürütülen ve sonuçlandırılan İstiklal Savaşı’mız, bütün bu süreç boyunca dünyanın dikkatini üzerine çekmiş ve hakkında çeşitli düşünceler ileri sürülmüştür” dedi.

Milli mücadelenin dayanacağı üç temel ilkenin milletin birleşmesi, milletin egemenliği ve Türk Milliyetçiliği olduğunu belirten Öztürk, Kurtuluş Savaşı’ndan cumhuriyetin kuruluşuna giden önemli tarihi olaylardan bahsederek, Kurtuluş Savaşı ve beraberinde gelen zaferle ilgili bilgiler verdi.

Büyük beğeni toplayan konferans sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener tarafından Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk’e teşekkür belgesi takdim edildi.


 
Editör: TE Bilişim