Niğde Türk Ocakları Şubesi ve Turaneli Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Türkçülük Şöleni Niğde Kızıl Elma Parkında gerçekleştirildi.

 Niğde Türk Ocakları ve Turaneli Derneği tarafından  Türkçülük Şölenine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Nğde Ticaret ve Sanayi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Kamusen İl Başkanı Adnan Özer, Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Murat Kestek, İl Dernekler Müdürü Duran Kaya, bazı siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Doç. Dr. Metin Hakan Severcan; "
Türkçülük Günü'nün ortaya çıkışı, Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944'teki duruşmasının ardından oluşmuştur. 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanan Türkçülük Günü, bir sonraki senelerde de yapılan toplanmalar ile Türkçülük Günü adını almıştır.
 
Bizler niçin Türk milliyetçisiyiz? Çünkü bize göre, bizim için:
  • Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran asli unsur Türk milletidir.
  • Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası ve Türk Milletinin refahı için çalışmak her şeyin üzerinde bir kıymettir.
  • Türk milleti İSLAM’IN bin üç yüz senedir en büyük koruyucusu ve hizmetkârıdır. Bu hizmete ebediyen talibiz.
 
Bizim milliyetçilik anlayışımız bir ırkın üstünlüğüne dayanan bir milliyetçilik değildir. Bunun adı ırkçılıktır. Ve biz Türk Ocaklılar olarak her türlü ırkçılığın karşısındayız. Bizim milliyetçilik anlayışımıza göre kendini Türk hisseden, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü ve bu devletin çatısı altındaki her ferdin refah ve güvenliği için çalışan herkes TÜRK’tür!
 
Yolbaşçımız Ziya GÖKALP’e göre millet: Aralarında dil birliği, din birliği, ahlak birliği ve estetik (güzellik) birliği bulunan toplulukların adıdır. Bunun içindir ki bu dört unsurdan herhangi biriyle bağı olmayana millet denemez! Bu yüzdendir ki dil, din, ahlak ve güzellik bakımından ortaklığı bulunan ve Türk’üm diyen herkesi Türk kabul ederiz. Türklüğe ihaneti bulunanları ise reddederiz.
 
Mehmet Emin YURDAKUL’dan Yusuf AKÇURA’ya
Ziya GÖKALP’ten Orhan Şaik GÖKYAY’a
Hamdullah Suphi TANRIÖVER’den Zeki Velidi TOGAN’a
Nejdet SANÇAR’dan Reha Oğuz TÜRKKAN’a
Fethi TEVETOĞLU’ndan Hüseyin Namık ORKUN’a
Hüseyin Nihal ATSIZ’dan Arif Nihat ASYA’ya
Mustafa Kemal ATATÜRK’ten Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ BEY’e kadar bu davaya hizmet eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek program için emeği geçenlere teşekkürlerin iletti. 

Özbelde Kızılelma Parkı’nda düzenlenen 3 Mayıs Türkçülük Şöleni’ne katılan davetliler keyifli anlar yaşadı. 3 Mayıs 1945’ten bugüne kadar Türkçülük Günü olarak kutlandı diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 3 Mayıs’ın Çarşamba gününe denk gelmiş olmasından dolayı şölenin Pazar günü yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşmasında 2010 yılında Türk Ocaklarına üye olduğunu vurguladı. Akdoğan ‘’ Türk ocaklarının üyesi ve taraftarı olmaktan ayrıca onur duyuyorum’’ dedi.

MAZİMİZİ BİLDİĞİMİZ MÜDDETÇE BU MİLLET BU TOPRAKLARDA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK
‘’Türk’ün Türk’ten başka dostu yok’’ diyen Başkan Akdoğan ‘’Türklerin Anadolu’ya ayak bastığı 1071’den bu yana bu durum hiç değişmedi. Bize dost gibi görünen birçok ülke her zaman içlerinden kin besledi. Türkleri bu coğrafyadan söküp atmak için her zaman farklı şekilde haçlı zihniyetleri tezahür etti. 15 Temmuz’da da bunun bir farklısını yaşadık. Ancak Türk Milleti birlik ve beraberlik içerisinde oldu. Bizler birbirimize sımsıkı sarıldığımız, kendimizi ve mazimizi bildiğimiz müddetçe bu millet bu topraklarda yaşamaya devam edecek’’ şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİ BU TOPRAKLARIN BEDELİNİ ÖDEDİ
Türk topraklarının şehit kanlarıyla sulandığını belirten Başkan Akdoğan bu topraklardan Türkleri atmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizdi. Bu toprakların bir bedeli var diyen Akdoğan ‘’ Türk milleti bugüne kadar bu toprakların bedelini ödedi. Bugün de ödüyoruz ve yarın da ödemeye devam edeceğiz. Kimse istemez evladının şehit olmasını ama bizim topraklarımız dünyanın en önemli coğrafyası’’ diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ DÜNYANIN EN KÖKLÜ VE EN SOYLU MİLLETİ
İslam dinine dünyada en çok hizmet eden toplumun Türk milleti olduğuna değinen Başkan Akdoğan ‘’ Türk milleti, hem Türk olmasından dolayı hem de Müslüman olmasından dolayı dünya ülkeleri tarafından çok sıcak bakılan bir millet değil. Bunu hepimiz görüyoruz. Türk milleti dünyanın en köklü ve en soylu milleti. Türk milleti olarak başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere hep beraber olursak dünyanın lider ülkesi yine biz oluruz. Osmanlı’ da da bu böyle oldu, Selçuklu ve ondan önceki tüm devletlerde de Türk milleti lider oldu. Biz kendimize sahip çıkarsak bu milletin bileğinin bükülmesine kimsenin gücü yetmeyecektir. Ne Mutlu Türk’üm diyene’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve Türklere özgü şarkılar çalındı. Şölen Niğde Belediyesi Aşevi tarafından tüm davetlilere yemek ikramının yapılmasıyla son buldu.


 
Editör: TE Bilişim