Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından yapılan açıklamada "  6 Mayıs 2012 Pazar günü Bahçeli Köşk'te (Roma Havuzu)  yapılacak olan "3 Mayıs Türkçülük Günü" programı yapılacak. Pazar günü saat 13:30'da yapılacak etkinliğe bütün vatandaşlarımız aileleri ile katılabileceği belirtildi. 


Türk Ocakları Niğde Şube Başkanlığı yaptığı açıklama da 3 Mayıs Türkçüler gününü de kutladı. 


Doç.Dr.Nurettin Acır yaptığı açıklama da şu görüşlere yer verdi. 


 68. Yıldönümünü andığımız 3 Mayıs 1944 tutuklamaları, Türk milliyetçiliği tarihinin ibret-amiz dönüm noktalarından biridir. Hatırlanacağı üzere, 1940’larda milliyetçiler 2. Dünya Savaşının sona yaklaştığı sırada yaşanan konjonktürel değişimlere paralel olarak tavır değiştiren zamanın iktidarı karşısında inandıkları doğruları savunmaya devam etmişlerdi. Haksız suçlamalar ve tabutluklar onları inançlarından ve ülkülerinden vazgeçiremedi. Bu mücadeleyi bugün de saygıyla anıyoruz.


Şuna inanıyoruz ki, Türk milliyetçileri, günümüzde hem kâmil manada demokrasiyi hem de etnik ve mezhebî kışkırtmalalara karşı Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü ısrarla savunmaya devam etmelidir. Bu çerçevede, gündemdeki anayasa değişikliği hususunda Türk Ocaklarının, etnik ve mezhebî aidiyetlere bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını kapsayan Türk milleti kavramından, resmî dil ve eğitim dili olarak Türkçe’nin tek dil olmasından yana tavrı net ve kesindir.  Türk kavramını etnik anlama indirgemek hem tarihî hem de güncel gerçeklere aykırıdır.  Bu anlayış temelinde, daha önce Meclis Başkanlığına sunduğumuz önerilerimizde açıkça ifade ettiğimiz gibi, ferdî haklar, etnik ve siyasî temelde olmamak kaydıyla yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, parti içi demokrasinin geliştirilmesi, demokrasinin tabana yayılması vb. konularda yapılacak değişiklikleri destekliyoruz.  Türk milletinin, üzerinde hiçbir vesayet gölgesi olmayan, millî kimliğimizle demokrasiyi mezceden bir anayasaya layık olduğuna yürekten inanıyoruz.


Türk milletinin, İslam âleminin ve bütün dünyanın geleceğinden kendisini sorumlu hisseden Türk milliyetçileri ve Türk Ocakları camiası olarak, gündelik siyasetin çekişmelerinin dışında, geleneksel tavır ve üslubumuz doğrultusunda bugün de milletimizin hak ve hukukunu savunmakta, demokrasimizi güçlendirmekte, medeniyetimizin güçlü köklerinden aldığımız ilham ve güçle âtide yeni ufuklara yürümekte kararlıyız.


Bu vesileyle, 21. Yüzyılda Türk dünyasının bütünleşmesinin gerçekleşeceğine ve Türk-İslam medeniyetinin yeni bir hamle ile insanlığa daha âdil ve insanî bir seçenek sunacağına duyduğum inancı ifade eder, 3 Mayıs Türkçüler Gününü kutlarız.




Editör: TE Bilişim