Türk Ocakları Niğde Şubesinin geçtiğimiz haftaki konukları Prof. Harun Ülger ve Prof.Dr. Özcan Yeniçeri idi. Bu hafta da yine alanında uzman kişiler sohbete katılacak.
 
 
Geçtiğimiz hafta Niğde Türk Ocakları gerçekleştirdiği ‘’Türkiye’de Neler Oluyor’’ başlıklı konferansın Konuşmacıları Kayseri Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Harun Ülger ve Türk Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Prof. Dr. Özcan Yeniçeri idi.
 
İlk konuşmacı Prof Ülger, Türkiye Cumhuriyetinden günümüze kadar yaşanain siyasi ve sosyal olayları slayt gösterileri olarak anlattı. Ülger şu görüşlere yer verdi.
 
Türkiye her dönem birileri tarafından kontrol altında tutulmak istenmiştir. Bunu da genellikle küresel güçler içteki taşaronları ile gerçekleştirilmek istemişlerdir. Bu saldırılara karşı alternatif tutum sergiliyen tek zümrede Türk Milliyetçileri olmuştur. İşte bütün bu taarruzlara karşı Türk Milliyetçilerinin birlik içinde olması gerekmektedir. Belki garip karşılarsınız ama ben bir profesör olarak AB ye karşıyım. Çünkü AB bir haçlı birliğidir. Biz ise müslüman türk milleti olarak kendi değerlerimiz ile ayakta durmalayız.
 
Daha sonra Prof. Dr. Yeniçeri gece yarısına kadar dağılmayan dinleyicilere 2 saatlik bir konuşma yaptı. Önce Türk Milletini bekleyen tehtitleri ve bunlara dönük olarak çözüm yollarını izah eden Yeniçeri özellikle soru cevap bölümünde yaptığı değerlendirmelerle dinleyenleri etkiledi. Türk Milletinin kimliksiz ve kişiliksiz bir sürece itildiğini belirten Yeniçeri kurtuluşun milli birlik ve bütünlük ile mümkün olacağını belirtti.
 
Son olarak Niğde Türk Ocakları başkanı Gazi Karabulut katılımcılara teşekkür ederken her Cuma 19 30 da Niğde Türk Ocağı konferans salonunda, alanında uzman kişilerle bu konferansların devam edeceğini belirtip yüreğinde memleket sevdası olan, milli ve manevi duyarlılığa sahip bulunan veya görüşlerini bizlerle paylaşmak isteyen herkesi davet ettiklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim