Ocak Sohbetlerinin bu haftaki konusu Türk Milletinin dünya medeniyetlerine etkisiydi.
 
Niğde Türk Ocaklarının bu hafyaki Ocakbaşı toplantısında Niğdede okuyan Öğrencilerle Yurt dışından gelen Türk ve diğer uyruklu öğrencilerin buluşmasına ev sahipliği yaptı.
 
Programın konuşmacısı Eğitimci Yunus Kızıl yaptığı sunumda Türk Milletinin Dünya Medeniyetlerine etkisini anlattı.Türklerin yaşadığı coğrafyaların büyük bir hoşgörü ve adalet ile yönetildiğini belirten kızıl şunları söyledi. ''Türk milleti ve yeryüzünde devlet olduğu günden beri nizamı alem ila kelimetullah anlayışı ile hareket etmiş ve kendisini adalet yaymakla görevli addetmiştir.
 
Bu ideal 5000 yılı aşan Türk tarihinegöz attığımızda ‘Kuru bir cihangirlik davası değil gayenin Allahın adeletini yaymak’ olduğunu görürüz.Her ne kadar günümüzde insanların adalet duygusundan uzaklaştığını görsek de bir gün yeryüzünde yeniden adaletin tesis edilmesi bu millet ile gerçekleşecektir.Çünkü türk milleti kendini vazifeli bir millet olarak görmektedir. Bu vazife tarihi bir misyon olarak gerçekleştirilmiştir ve gerçekleştirilecektir'' dedi
 
Editör: TE Bilişim