Ömer Halisdemir Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Türk Kadın Bestekârların Eserleri” konulu konser düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Bayrak’ın yanı sıra, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin, Türk kadın bestekârların sevilen şarkılarını seslendirdiği konserin saz ekibinde ise; Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu  ve  Araştırma Görevlisi Özkan Özkoç ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Süleyman Koyuncu yer aldı.

Leyla Saz, Neveser Kökdeş, Melahat Pars ve Semahat Özdenses gibi önemli bestekârlarımızın, nadide eserlerinin icra edildiği etkinlikte koroyu, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Gamze Nevra Köroğlu yönetti.

Büyük beğeni toplayan program, Prof. Dr. Mustafa Bayrak’ın,Öğretim Görevlisi Gamze Nevra Köroğlu’na teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim