Japonya’da eskiden bir kız çocuğu dünyaya geldiği zaman, anavatanı Çin olan “pavlonya” ağacı dikilir, kız gelinlik çağına geldiğinde de ağaç kesilir ve “koto” yapılarak çeyizine konurmuş... İşte bu güzel geleneğin simgesi olan geleneksel Japon müzik enstürmanı kotoya Türkiye’de yıllardır ses ve soluk katan sanatçı Atsuko Suetomi ile neyzen Eyüp Hamiş’in Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde verdiği konser dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konser Salonu’nda 24 Ekim Pazartesi günü düzenlenen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Türk ve Japon müzik eserlerinin yer aldığı konserde, kendine özgü yankılanışı ve sesi ile dinleyicileri huzurla buluşturan koto ile insanı etkileyen bir sese sahip olan neyin buluşması dinleyicilere mistik bir gece yaşattı.

Sergiledikleri sahne performansıyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan ve büyük beğeni toplayan konserin sonunda, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Murat Alp ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından Atsuko Suetomi ve Eyüp Hamiş’e çiçek takdimi yapılarak teşekkür edildi.



 
Editör: TE Bilişim