Niğde Üniversitesi’nde Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul Konulu Konferans Düzenlendi


Niğde Üniversitesi  tarafından düzenlenen “Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversite  Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından “Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Konferansta, çalışmanın Müzikoloji, Genel Türk Tarihi, Dil Bilimi, Sosyoloji ve Sanat Tarihi ile ilgili bağlarının vurgulanmasının ardından, “davul” çalgısının Türk toplumunda düz ve yan anlamsal düzeydeki görünümleri irdelendi.

Eski Türk İnancında davulun önemi, kam törenlerinde davul, Türk mitolojisinin davullara yansıması, Türk devletlerinde siyasi simge olarak davul, Türk askerî müziğinde davulun yeri, eğlencelerde, av ve yarışlarda davul kullanımı gibi pek çok durum, tarihî belgeler ışığında, video ve görseller eşliğinde sunuldu.

Niğde Üniversitesi öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansta, Türk toplumunda davulun farklı alanlardaki düz ve yan anlam çeşitliliğinin, Türk kültürünün zenginliği olduğu vurgulandı.










Editör: TE Bilişim