Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Ocak 1923'te Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısının 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nin de destekleriyle 15-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen “Türk Dünyası Gazetecileri Zirvesi”nin açılışı bugün Luxor Garden Otel’de yapıldı.
Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Kocaeli Ticaret Odası’nın ortaklığında gerçekleşen zirvenin açılışına ulusal ve uluslararası duayen gazeteci ve akademisyenler katıldı.
 
 Etkinliğe Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyou Denetleme Kurulu Başkanı Necmi Pişkin’de hazır bulundu.
 
Düzenleme kurulunu Üniversitemizden Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk Akça, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Akın Deveci, Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerim Karagöz ile Gazeteci Yazarlar Galip Ataman ve Çetin Gürol'un oluşturduğu zirvenin ilk gününde üç panel gerçekleştirildi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Bulgaristan'dan çok sayıda akademisyen ve gazetecinin katılımıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol yaptı.
Başkanlığını Koceali Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk Akça’nın yaptığı ‘Milli Mücadele Döneminde Anadolu Basını’ adlı panelin ilk oturumunda konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Korkmaz Alemdar, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Ayhan ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yakut yer aldı.

Panelin ikinci oturumunda Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Besim Yıldırım, 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beste Nigar Erdem, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Gönden ile Yrd. Doç. Dr. Nazan Kahraman konuşma gerçekleştirdi.
İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Özel moderatörlüğündeki panelde Makedonya’dan Mehmed Arif, Hüsrev Emin, Seyyid Emin, Leyla Şerif Emin, Mürteza Sulooca ile Seyhan Yakupi; Bosna Hersek’ten Enes Güler ve Kosova’dan Ela Kasap kendi ülkelerindeki gazeteciliğin gelişimine değindi.

Kırgızistan Türkiye Manas Üni. İ. Fak. Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakırl’ın başkanlığını yaptığı son panelde ise Azerbeycan Bakü Devlet Üni. İ. Fak. Dekanı Doç. Dr. Vugar Aliyev, İlgar Bayramalioğlu Bayramaliyev ve Kazakistan El Farabi Üni. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Davran Dyussebayev yer aldı.
Üç gün süren kutlama etkinliklerinin ardından muhteşem gala gecesiyle son buldu..
 
 
Editör: TE Bilişim