Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Genç Ressamlar Yarışması kapsamında, Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı Türkiye genelinde tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Hava Sporlarının Doğa ile Uyumu Resim Yarışması” düzenliyor.

Haber: Ali AKBAŞ

Resim yarışması için son başvuru tarihi 14 Mart 2016.

FAI Uluslararası Resim Yarışması THK “Hava Sporlarının Doğa ile Uyumu Resim Yarışması”, Uluslararası Havacılık Federasyonuna (FAI) üye ülkelerde yaşayan çocukların havacılık konusuna olan ilgisini artırmak ve hava sporları ile havacılık ve uzay tanıtımları hakkında çocukların ilgisini çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Dünya genelinde birçok farklı ülkede Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından organize edilen yarışma kapsamında, Türkiye şu ana kadar; 7 Dünya Birinciliği, 8 Dünya İkinciliği ve 14 Dünya Üçüncülüğü kazanmıştır.

THK 2016 Resim Yarışmasına Kimler Katılabilir?

THK tarafından düzenlenen 2016 resim yarışmasına ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 6-17 yaş aralığındaki çocuklar katılabilir. Yarışma üç farklı yaş kategorisinde düzenlenecek ve ödüllendirme de bu doğrultuda yapılacaktır.

Grup: 6–9 Yaş Arası (1Ocak 2016-31 Aralık 2009 yılları arasında doğanlar)

Grup:10-13Yaş Arası(1Ocak 2002-31 Aralık 2005 yılları arasında doğanlar)

Grup:14-17Yaş Arası(1Ocak 1998-31 Aralık 2001 yılları arasında doğanlar)

THK FAI Resim Yarışması 2016

Fiziki engeli olmayan çocuklar, resim çizimlerinde yalnızca ellerini kullanmalıdır. (Fiziki engeli olan çocuklar ayak veya ağzını kullanabilir.)

THK Resim Yarışması 2016 için gönderilecek olan eserlerin A3 boyutunda olması gereklidir. (A3: 29,7X42 cm) Resimler paspurtusuz olarak gönderilecek, çerçevelenmeyecek ve resimlerin etrafı süslenmeyecektir.

Eserlerde; kurşun kalem ve kömür ile kalıcı özelliği bulunmayan malzemeler kullanılmamalıdır. Fotokopi ve yapıştırma mozaik kullanılan eserler ile dijital ortamda hazırlanan eserler kabul edilmeyecektir.

Eserlerin arka bölümüne, yarışmacı bilgi formu yapıştırılacak ve form bilgileri eksiksiz olarak doldurulacaktır. Resmin ön bölümüne yazılan yazılar, resmin değerlendirmeye alınmamasına yol açabilir.

FAI Uluslararası Resim Yarışması Başvuru

Eserler Nereye Gönderilecek?

Hava Sporlarının Doğa ile Uyumu Resim Yarışması için gönderilecek olan eserler kargo yoluyla ya da elden teslim edilebilir. Eserlerin gönderimi okul aracılığıyla olabileceği gibi, öğrenci eserini doğrudan Türk Hava Kurumu adresine de gönderebilecektir.

Adres: Atatürk Bulvarı, No:33, 06100 Opera/ Ankara Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Basın Yayın ve Tanıtım Müdürlüğü

Türk Hava Kurumu resim yarışması için son başvuru tarihi 14 Mart 2016’dır. Bu tarihten sonra gönderilen eserler kabul edilmeyecektir.

Hava Sporlarının Doğa ile Uyumu Resim Yarışması Ödülleri

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından her yıl düzenlenen resim yarışması için, ödüllendirme iki aşamalı şekilde gerçekleştirilecektir. Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından oluşturulan seçici kurul, her yaş gurubunun birinci, ikinci ve üçüncüsünü belirleyecek ve ödüllendirecektir.

Türk Hava Kurumu da Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından yapılan değerlendirmeye göre, dereceye giren öğrencilere ödül verecektir. Yarışmada, öğrencilerin öğretmenleri/çalıştırıcıları da ödül alacaktır.

Editör: TE Bilişim