Beşiktaş Belediyesi ile Niğde Kültür ve Sanat Platformu‘nun ortaklaşa düzenlediği Tepeyran Roman Ödülü’nün dördüncüsü, Pazar  günü Tüyap’ta yapılan törende yazar Necati Tosuner’e verildi. Tosuner ödüle İş Bankası Kültür Yayınları’nca basılan ‘Susmak Nasıl da Yoruyor İnsanı!’ isimli kitabıyla değer bulundu. 

Niğde Kültür ve Sanat Platformu Başkanı, Seçiciler Kurulu Yazmanı Hikmet Altınkaynak, açılış konuşmasında ödülün kurulmasında ve sürdürülmesinde katkısı olanlara teşekkür ederek, ‘bu ödülle edebiyatımıza ve toplumumuza büyük katkılarda bulunmuş olan Tepeyran’a saygı borcumuzu ödüyoruz’ dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcı Rifat Örnek de, Başkan Av. Murat Hazinedar’ın mesajını aktardı. ‘Edebiyat sadece insanları değil kentleri de birbirine bağlıyor’  diyerek, Beşiktaş’ın nice şairlere ev sahipliğini yaptığını şimdi de ‘Küçük Paşa’ romanını Türkçemize kazandıran Tepeyran’ın doğduğu, büyüdüğü, ürettiği kent Niğde’yi bağladığını’ söyledi. ‘Çankaya Belediyesi’nden devraldığımız bayrağı sürdüreceğiz’ dedi.

Törende Tepeyran’ın torunu öykücü, romancı Oktay Akbal’ın yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’ın ve TYS Genel Başkanı Mustafa Köz’ün mesajları okundu.

Kılıçdaroğlu, Tepeyran’ın üç dönem CHP’den milletvekilliği yaptığını belirterek, Tosuner’i kutladı ve ‘Bu tür ödüllerin toplumumuzu çağdaşlaştırmada saygıdeğer kişileri yaşatmada önemli bir işlev yaptığına inanıyorum’ dedi. 

Törene Orhan Erinç rahatsızlığı yüzünden katılamadı. Diğer konuşmacılar Güray Öz, Yüksel Pazarkaya, Necati Tosuner’in ödül verilen yapıtı üzerine yaptıkları konuşmalardan sonra, önce seçiciler kurulu üyelerine teşekkür plaketleri, ardından da Rifat Örnek ve Hikmet Altınkaynak tarafından Tosuner’e plaket, ödül çeki ve buket sunumu yapıldı. 

Tosuner de yaptığı kısa konuşmada ‘gençliğimde kamburumu yazmak bana acı vermiyordu. Ama ‘Susmak’ı yazmak, bana acı verdi. Öte yandan Oktay Akbal’ın dedesi Tepeyran’ın adını taşıyan bu ödülü almış olmak, beni çok mutlu etti’ diyerek, teşekkür etti.



FOTOĞRAF
(Soldan):Güray Öz,Rifat Örnek, Leman Hanım, Necati Tosuner, Hikmet Altınkaynak, Yüksel Pazarkaya. (Arkada): Şerife Ayvere Özmüş.

Editör: TE Bilişim