Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında ikincisi gerçekleştirilen “Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların yer aldığı sergi Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Müdür Vekili Aydın Tüfekçi tarafından açıldı.
 
Niğde İl Kültür Merkezinde düzenlenen açılışa Vali Alim Barut’un yanı sıra İl Müdür Vekili Aydın Tüfekçi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç, Kültür ve Turizm Müdürü Öncel Koç, Sağlık Müdür Yardımcısı Yakup Atıcı, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir Erdem, Veteriner Hekimler Odası şube Başkanı Yunus Özcan, kurum personeli ile fotoğrafseverler katıldı.
 
İl Müdür Vekili Aydın Tüfekçi açılışta yaptığı konuşmada “Gerçekleştirdiğimiz bu sergiyle ülkemizin sahip olduğu doğal zenginlikleri ve tarımsal kültür birikimini objektifler aracılığıyla gözler önüne sermek istedik.
 
Amacı toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek ve tarımı kültürle, sanatla buluşturmak olan bu sergide sergilediğimiz fotoğraflar; 2010 yılında Bakanlığımızca  2. si yapılan yarışmaya katılan Genel, Çiftçi - Üretici, Öğrenci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Çalışanları kategorilerinde dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflardan oluşmaktadır. 81 ilimizin farklı güzelliklerini yansıtan bu fotoğrafların Niğde halkının ilgisini çekeceğini ve onlara ışık tutacağını umuyoruz.
 
Bu yıl üçüncüsü düzenleyeceğimiz yarışmaya müracaatlar başladı ve 22 Temmuza kadar devam edecek. Toplam 15 bin TL. ödül dağıtılacak olan yarışmaya Niğde’li fotoğrafseverlerin de katılımlarını bekliyoruz.” dedi.
 
Açılış töreninin ardından başta Vali Alim Barut olmak üzere katılımcılar sergi ziyaret defterine sergiyle ilgili düşüncelerini dile getirdiler.
 
Kültür Merkezi fuaye salonunda sergilenen fotoğraflar 3 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.
 
Editör: TE Bilişim