İlimiz Ulukışla ilçesinde , Araştırmacı Gazeteci  Yazar İdris Yavuz ve Esra Yavuz’un birlikte hazırladığı ‘Orta Asya’dan Ulukışla Yaylaklarına ‘ adlı kitap, geçtiğimiz gün  gerçekleştirilen programla tanıtıldı.

 

Araştırmacı Gazeteci Yazar İdris Yavuz ve Esra Yavuz’un birlikte hazırladığı ve kaleme aldığı ’’ Orta Asya’dan Ulukışla Yaylaklarına isimli kitap ;Ulukışla ilçesinin tarihini, ekonomik ve sosyal yapısını ele alan ve birçok tarihi kaynakçayla desteklendiği için, araştırmacılara da ışık tutacak nitelikte bir eser.

Tanıtımda kısa bir konuşma yapan Yazar İdris Yavuz , ‘Orta Asya’dan Ulukışla Yaylaklarına ‘kitabını hazırlarken  kitabın hazırlanma ve kaleme alınma sürecinde başından sonuna kadar maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen  Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar ve Ulukışla kaymakamı Ozan Gazel’e teşekkür etti. Kültüre ve eğitime ne kadar önem verdiğini sonradan anladığım İlçe Kaymakamı Ozan Gazel’e ayrıca teşekkürlerini sunan Yavuz, tanıtıma katılan davetlilerin kitaplarını imzaladı.

Ulukışla Öksüz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen  kitap tanıtım programına Niğde Valisi Alim Barut, İl Garnizon Komutanı  İsmet  Cansaran , Ulukışla kaymakamı Ozan Gazel  ,Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar ve Ak Parti İl Genel Meclis Başkanı Nuri Aydoğan,Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nemci Pişkin ve Cemiyet Üyesi Gazteci ve yazarların  yanı sıra çok sayıda davetli ve Ulukışla’lı  katıldı.

Ulukışla Öksüz Mehmet Paşa Kervansarayı’nın tarihi atmosferinde gerçekleşen programda yöresel lezzetler davetlilere ikram edildi.






Editör: TE Bilişim