Şair Mehmet Baş'ın son şiir kitabı "Sözün Sıratı" çıktı. Çıra Edebiyat Yayınlarından çıkan kitap 135 sayfadan oluşuyor.

Şairin yayımlanmış 9. kitabı olan eserde 101 şiir var. Şiirler serbest vezinle yazılmış ve muhteva olarak insana ve insanın hallerine dair bir yaklaşım sergiliyor. Değişmeyen ve güncelin esiri olmayan değerlerin kürsüsünden sesleniyor. "Sözün Sıratı" kıldan ince kılıçtan keskin olan sözün modern zamanlarda yok sayılmasına reddiye çıkarıyor.  Bahar kokulu vakitlerin bahçesinden hüznün kanatları ile sevincin göklerine doğru uçuyor. Ezelden gelip ebede giden kervanda sonsuzluğun türküsünü çağırıyor.

"Sözün Sıratı" seçkin kitapçılarda ve kitap satış sitelerinde okuyucularını bekliyor.
 

MEHMET BAŞ KİMDİR
 
Şair, Yazar. 1 Ağustos 1981 Çamardı / Niğde doğumlu. Dumlupınar İlkokulu’nu, Cumhuriyet Ortaokul’unu ve Niğde Lisesi’ni bitirdi. Ardından, Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okudu, Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. 2005 yılında devlet memuru olarak çalışmaya başladı.
 
Mehmet Baş’ın ilk şiiri 1999 yılında, “Alize” edebiyat dergisinde çıktı. Daha sonra şiir ve yazıları; Dergâh, Hece, Yedi İklim, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Ay Vakti, Şiir ve İnşa, Altınoluk, Edep, Yüzakı, Kün Edebiyat, Akpınar, Genç Doku, İstanbul Bir Nokta, Kurgan, Hece Taşları, Bizim Külliye, Şiiri Özlüyorum, Dil ve Edebiyat, Dört Mevsim Niğde, Barbar, Edebiyat Ortamı, Şiar, Asi, Edebiyat Yaprağı dergileri ve Hamle, Yeşil Bor, Bor’da Sabah, Gap Gündemi, Niğde Gündem, Niğde Anadolu Haber, Nevşehir Muşkara, Avanos Gazetesi, Derinkuyu Haber gazetelerinde ve İzdiham, Dünyabizim, Defterk, Borhaber.net, Asanatlar internet sitelerinde yayımlandı. 2013 yılında İstanbul / Ümraniye Belediyesi’nin açtığı İstanbul konulu şiir yarışmasında mansiyon aldı. Tabirsiz Rüyalar adlı ilk şiir kitabı 2012 yılında yayımlandı.
 
2015 yılında “Borlu Ahmed Kuddusi Hz.” isimli biyografi kitabı ve “Bir Dert Bulmalıyım Kendime” isimli deneme kitabı yayımlandı.
 2016 yılında“Puslu Zaman Menkıbeleri “isimli şiir kitabı yayımlandı.

2017 yılında  “Medeniyetlerin Burcunda Bir Şehir Niğde” isimli deneme kitabı ile “Aşkın Devleti” isimli deneme kitapları yayımlandı.
2019 yılında ise "Suların Rüyası" isimli şiir kitabı "Tarihi Belgelerle Bor" isimli araştırma kitabı ve "Sözün Sıratı" isimli şiir kitapları yayımlandı.
 

Editör: TE Bilişim