Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında ’Son Kuşlar’ adlı oyun Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi’nde sahnelendi.

Devlet tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü tarafından yazılan oyunu Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Ufuk Nayır, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, cezaevi yetkilileri, personeli ve cezaevinde kalan hükümlüler izledi.


Tiyatro sonunda Niğde Valisi Necmeddin Kılıç konuşma yaptı. Vali Kılıç, “İnsan düşünmek zorundadır, doğruyu aramak zorundadır.  Dışımızdaki şartları göreceksiniz o şartlar içerisindeki doğruyu arayıp doğruyu bulacaksınız. Ömür çabuk geçiyor, kendinizi geliştireceksiniz. Cezaevinden çıkmış olan insanları gördük, benim için çok güzel bir örnek. Cezaevi alt yapısıyla çok şey başarmış insanları görüyorsunuz. hayattan umudunuzu kesmeyin, cezaevini değerlendirin, nerede hata yaptık bu hatayı bundan sonraki hayata nasıl kendimizi hazırlarız onun çabasında olun. Umuyorum kışınız bitecek, umuyorum baharınızı başlayacak, umuyorum yazınız olacak” dedi.

Tiyatro sonunda bir konuşma da Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne yaptı. Tekne konuşmasında şunları söyledi; “Cezaevi ve hastaneye kimin ne zaman gideceği belli olmuyor. İçeride olan arkadaşlarıma Cenab-ı Allahtan en kısa zamanda çıkmalarını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri oyunculara çeşitli hediyeler takdim etti.


 

Editör: TE Bilişim