Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı aracılığıyla “Sınıftan Sahneye” konulu konser etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Üniversite öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Resul Bağı ve Öğretim Görevlisi Alpay Ünsal tarafından düzenlenen konserde, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri sahne aldı. Öğrencilerin, İcra ve Sahneleme dersinde öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı buldukları etkinlik, ‘Allı Gelin Taş Başını Yol Eder’ adlı türkünün seslendirilmesi ile başladı.

Yoğun ilgi gören konserde; Konma Bülbül, Denizin Dibinde Hatçem, Evlerinin Önü Yonca, Karadır Kaşların, Şu Karşıki Dağda Kar Var, Garip Bir Kuştu Gönlüm gibi Türk Halk Müziğinin sevilen eserleri icra edildi.

Dinleyicilerin beğenisini toplayan konser sonunda, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Dr. Öğretim Üyesi Resul Bağı ve Öğretim Görevlisi Alpay Ünsal ile Şef Emre Deveci’ye, katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
 
Editör: TE Bilişim