Mersin Devlet Opera ve Balesi, gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayan, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “İç Anadolu” turnesi kapsamında Niğdeli  sanatseverlerle buluştu.

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’a ait “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “Büyük Anadolu Turnesi” kapsamında Niğdeli sanatseverlerle buluştu.

 

Anadolu’nun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı sık sık ayakta alkışlanan  “Seslerle Anadolu” müzikli oyununa biletlerin 5 tl. ‘den satılmasından dolayı özellikle üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Programın sonunda gençler sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. 


Mersin Devlet Opera ve Balesi, 7 ilimizi kapsayan “İç Anadolu” turnesini başarıyla gerçekleştirdi.                                                            
   
    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Mersin’de ve bölge turnelerinde kapalı gişe oynadığı-seslendirdiği, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyunu ile 24 Mayıs- 03 Haziran tarihleri arasında 7 İlimizi kapsayan turne gerçekleştirdi. “Büyük İç Anadolu Turnesi” adı altında sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, İskenderun’da sahnelenen Seslerle Anadolu müzikli oyununa sanatseverler yoğun ilgi göstererek, temsil öncesi ve sonunda sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’a ait eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a, müzikal sorumluluğu   Mehmet Yılmaz’a,  dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu’na,  ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk  yapıyor. MDOB orkestra ve balesinin görev aldığı eserin solist sanatçıları,  Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Deniz Karausta, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Serkan Karagöz.

 
    Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana’ya, Köroğlu’na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan Seslerle Anadolu müzikli oyunu,  izleyicisine, orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.

 
    Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu 24 Mayıs-03 Haziran tarihleri arasında 7 İç Anadolu ilimize taşıyarak sanatseverlerle büyük bir buluşma gerçekleştirdik. Bölge sanatseverlerinin yoğun ilgisi bizleri bu tür turneler yapmak doğrultusunda cesaretlendirmektedir. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını taşımak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı bölgelere turneler vasıtasıyla hizmet vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, gittiğimiz tüm illerde coşku ile karşılanan turnemizden ilgi ve desteğini esirgemeyen İl Kültür müdürlerimize ve idari yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.


Editör: TE Bilişim