Niğde Üniversitesi  Etem Ruhi Üngör Korosu ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te “Ses ve Saz” temalı bir konser gerçekleştirdi.


Orkestra ve Koro şefliğini Doç. Dr. Timur Vural’ın üstlendiği konsere, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, akademik ve idari personel  ile çok sayıda öğrenciler katıldı.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Etem Ruhi Üngör Korosu, Neşeli Günler, Kar mı Yağmış, Batum, Su Gelir Akmayınan, Niğde Bağları gibi 11 eser seslendirdi. Koronun seslendirdiği Çoksesli Türk Müziği eserleri seyircilerin büyük ilgisini topladı.

Konserin ikinci bölümünde sahne alan Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası ilk olarak Barok müzik döneminden, besteleri Handel’e ait olan 3 eser seslendirdi. Bu eserlerin ardından bestesi Johannes Brahms’a ait olan Macar Dansı No.5’i seslendiren orkestra bu meşhur melodiler ile büyük alkış topladı. Sonrasında kanun ve orkestra için Doç. Dr. Timur Vural tarafından düzenlenmiş olan ve kanunda öğrencimiz Okan Duran’ın sahne aldığı 3 adet Türk müziği eseri seslendirdi. Konserin son kısmında ise yine düzenlemeleri Doç. Dr. Timur Vural’a ait olan 4 eser Etem Ruhi Üngör Korosu’nun da katılımıyla icra edildi.

Seyircilere uzun soluklu bir müzik ziyafeti yaşatan koro ve orkestra uzun süre ayakta alkışlandı. Orkestra ve Koro adına, şef Doç. Dr. Timur Vural’a plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak verirken, Konservatuvar Müdüresi Doç. Dr. Feyzan Vural orkestrada görev alan Yrd. Doç. Dr. Aysun Hamzaoğlu Birer, Yrd. Doç. Dr. Eda Angı ve Okan Duran’a çiçek takdim etti.




 

Editör: TE Bilişim