Semerkand Niğde temsilciliği geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen törenle açıldı.
Vakıf Bölge Başkanı Fahrettin Cebeci, Semerkand Merkez Sorumlusu Kenan Öcek, Bölge Sorumlusu Suat Karabulut ve Semerşah Bölge Sorumlusu Hüseyin Eren ve Semerkand Niğde Temsilcisi Celal Kaya’nın katıldığı açılış programıyla 64’üncü Semerkand İletişim Merkezi hizmete girdi. 
           Türkiye genelinde Semerkant İletişim Merkezi açma işlemlerinin 3 aydır sürdürüldüğünü dile getiren Kaya, “Biz de Selçuk Mahallesi, Selçuk Caddesi Hilal Apartmanı altın no 18/E’de iletişim merkezinin 64’üncüsü açmış bulunuyoruz” dedi.
          Semerkand Niğde Temsilcisi Celal Kaya, Semerkand Yayın Grubu’nun 3 dergi, radyo tv, haber kanalı ve haber sitesinden oluştuğunu belirtti. Semerkand İletişim Merkezi’nin şu ana kadar 500’e yakın kitap çeşidi ortaya koyduğunu dile getiren Kaya, “Semerkand İletişim bir bu kadarda CD, VCD gibi görüntülü ve sesli yayınlarla kültürel ve soysal anlamda hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra henüz 1 yılını doldurmamış Semerkand Tv adlı bir televizyona sahip. Semenkand Tv’de şu an kaliteli yayınlarıyla çalışmalarına devam ediyor” dedi.
            Böyle bir hizmetin Niğde’de temsilciliğinin olmasını istediklerini ve gerekli başvuruları yaptıklarını dile getiren Kaya, Semerkand İletişim Merkezi’nin insanlara doğru bilgiyi aktarmaya çalıştığını söyledi.
          Günümüzde bir bilgi kirliliğinin var olduğunu belirten Kaya, “Herkes her konuda konuşuyor ancak konuşulanların ve yazılanların kaynağının temizliği konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz. Şu an insanımızın en fazla dikkat etmesi gereken konu budur. Diğer ülke insanlarına göre bizim insanlarımız çok fazla da okumuyor. Biz Semerkand Vakfı olarak okuma oranını geliştirmek ve insanlarımızın sağlam, temiz bir kaynaktan okumalarını sağlamak istiyoruz. Bu yüzden Semerkand Vakfı’na çok önem veriyoruz bütün Niğde halkına hayırlı olsun” diye konuştu.
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim