Niğde Üniversitesi'nde  gerçekleştirilen 1. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu sosyal programı kapsamında sema gösterisi düzenlendi.



Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren programa Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dinar Nöketeyeva, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen sema gösterisi, üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural’ın program ile ilgili bilgiler verdiği açılış konuşmasıyla başladı.


Sanat yönetmeni Neyzen Yusuf Kayya yönetiminde Nayi Osman Dede’nin Hicaz Mevlevi Ayin-i Şerif ‘inin icra edildiği program sempozyum katılımcılarının büyük beğenisini topladı.


Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, sema ayini sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Fahri Özçakıl’a ve Sanat Yönetmeni Neyzen Yusuf Kayya’ya birer plaket takdim ettiler.


.



 

Editör: TE Bilişim