Ulukışla’nın Darboğaz Beldesinde yaşayan Arife-Zeki Arısoy ailesi, şehit oğulları Hüseyin Arısoy’un fotoğrafları, özel eşyaları ve askeri kıyafetlerinin bulunduğu bir oda yaptı.
2008 yılında İzmir’de patlayan bir bomba sonucu şehit olan Hüseyin Arısoy’un babası Zeki Arısoy, oğlunun hatırasını ölümsüzleştirmek amacıyla özel bir oda yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Oğullarını unutamadıklarını, hatırasını yaptırdıkları odayla canlı tuttuklarını söyleyen baba Arısoy, "Elbette hatırası unutulmaz, ama eşyaları, fotoğrafları dağılmasın, zaman içinde kaybolmasın diye elimize geçenleri bir araya topladık. Oğlumuz şehit olmasaydı evlenip bu odada kalacaktı. Şimdi her gün odayı ziyaret edip onun için dua ediyoruz” dedi.
 
Kaymakam Gazel oda müzeyi gezdi
Ulukışla kaymakamı Ozan Gazel, Garnizon Komutanı vekili Jan. Kd. Başçavuş Mehmet Duman, Belediye Başkanı Hacı Avşar, İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder, Emniyet Amiri Metehan Kul ile birlikte Darboğaz beldesinde yaşayan şehit Hüseyin Arısoy’un baba ocağına bayram ziyaretinde bulundu.
Arife-Zeki Arısoy ailesini ziyaret eden Kaymakam Gazel ve beraberindekiler daha sonra şehit odasını gezdi. Duygulu anların yaşandığı ziyarette şehit Hüseyin Arısoy’un anıları ve hatıraları yad edildi…
Editör: TE Bilişim