Niğde Üniversitesi, Niğde’den de çok sayıda şehidin olduğu Sarıkamış Harekâtının 97. Yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek.


Etkinlikler kapsamında ilk olarak Niğde Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde 1914-1915 tarihli fotoğraflardan oluşan “Sarıkamış Destanı Fotoğraf Sergisi” açılacak. 2 Ocak 2012 pazartesi günü saat 11.00 da açılışı yapılacak olan fotoğraf sergisi, 4 Ocak 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

4 Ocak Çarşamba Saat 19.00 da Derbent Kültür Salonunda gerçekleştirilecek olan “Sarıkamış Destanı” programında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmalarının ardından Sarıkamış Destanı ile ilgili belgesel film izleyicilere sunulacak. Programda Sarıkamış Harekâtı üstüne derlediği türküler ve yaptığı albümlerle tanınan sanatçı Recep Ergül konser verecek.

Sarıkamış’ın yanı sıra Çanakkale, Yemen, Kırım ve Balkan Savaşı üstüne söylenmiş eserler de içeren Sarıkamış Destanı Programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sanat Yönetmeni Recep Ergül; “Sarıkamış Harekâtı, bugüne kadar Enver Paşa’nın ‘’suçluluğu’’ ya da ‘’suçsuzluğu’’ etrafında askeri ve zamanlama konusundaki tarihi yönleriyle gündeme geldi. Olması gereken başka yönüyle sunmayı amaçladım. Uzun yıllar süren araştırmaların ardından bulduğumuz türküleri ve bu türkülerin ana temasıyla oluşan Sarıkamış Destanı’nı şehitlerimizin yüce anılarına adıyorum” dedi.





Editör: TE Bilişim