“Art Niğde International '' organizasyonu ve hemşerimiz  Ünlü Ressam Safa Büte küratörlüğünde, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu'nda Uluslararası Karma Resim Sergisi açıldı. 

Haber: Selim GÖKEL

. Fransa, Bulgaristan, Pakistan, Tayvan, İngiltere, Güney Kore ve Türkiye'den 17 sanatçının katılacağı sergide 40 civarında eser sanatseverlerle buluştu. 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin uluslararası bir sergi ile Ressam Ayşecan Hizmet;  kişisel sergisi için hazırladığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile "Kadın" ın temalı özel seriden iki eseri ile sergiye katıldı.  

Serginin küratörlüğünü yapan dünyaca ünlü  Niğdeli Ressam Safa Büte,  hem doğduğu kentin sanat hayatını çeşitli projelerle canlandırmak için çalışıyor hem de tüm Anadolu'yu kapsayan sanata destek hareketinin öncülerinden.

Ressam Safa Büte,  küratörlüğüne yaptığı  Adana'da açılan sergi hakkında yaptığı açıklamada; 
' Birkaç ay önce Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Dilek Özcengiz'le tanıştım. Sanat konusunda uzunca görüştük kendisi ile. Neler 
yapabileceğimizi sorduğunda, bir çok önerim oldu. Bienal, sanat kampı ve sergiler gibi. Başlangıç olarak olarak uluslararası bir resim sergisinde karar kıldık. “Art Niğde International '' ' organizasyonu ve benim küratörlüğümle 04 Mart 2016 da sergiyi açmak için tarih belirledik ve açtık. Sergi 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında düzenlenmiyor ancak küçük bir bağlantı kurduk, konuyu da “Kadın ve Sevgi '' olarak belirledik. On sanatçı yurt içinden, yedi sanatçı da yurt dışından katıldı. Sanatçılarımızın ve benim yaklaşık kırk civarında çalışması sergilendi. Sergimiz 10 Mart'a kadar açık kalacak. Sergi için ilgilerini esirgemeyen üniversite yönetimi ve katılmcılara teşekkür ediyorum" dedi. 


Editör: TE Bilişim