Niğde Üniversitesi  Ethem Ruhi Üngör Korosu, 24 Mayıs 2014 günü Ankara'da katıldığı "19. Türkiye Korolar Şenliği"nde 94 adet koronun içinden, seçici jüri tarafından "Halk Müziği Yorumlamada Başarı" ödülü almaya layık bulundu.

 

İsmini Niğde’li büyük sanatçı ve 101 Türk büyüğü içinde yer alan Ethem Ruhi Üngör’ den alan aynı zamanda sanatçıyı tanıtmayı amaçlayan koro "19. Türkiye Korolar Şenliği"ne Şef Doç. Dr. Timur Vural yönetiminde 35 öğrenciyle katıldı. Sekiz eserden oluşan konserde özellikle halk müziği örnekleri oldukça ilgi topladı. Konserin açılışını Bestesi Timur Vural'a ve Sözleri Feyzan Vural'a ait olan "Soma'ya Ağıt" isimli parçayla yapan koro büyük alkış topladı. Farklı tarzlardaki çoksesli Türk müziği eserleri seslendiren koro son olarak düzenlemesi Timur Vural'a ait olan Niğde türküsü "Su gelir akmayınan" ile konserini sonlandırdı.

 

Konser sonrasında ve konser esnasında jüri ve dinleyicilerin büyük ilgi ve takdirini kazanan koro 25 Mayıs 2014 gecesi saat 20:30 da düzenlenen ödül töreninde "Halk Müziği Yorumlamada Başarı" ödülüne layık görüldü.

 

Editör: TE Bilişim