Adana'da bulunan tüm rotary kulüp başkan ve üyeleri  Niğde'nin Kemerhisar ilçesinde bulunan ve çalışmaları başlatılan 'Tyana Antik Kenti' ni  kültür gezisi kapsamında gezdi. Gezi sonrası Rotaryenler Tamis  kapsamında bu projeye sahip çıkma kararı aldı.

Adana'da faaliyet gösteren 6 Rotary Kulübü Başkanı, üyeleri ve Guvernör Yardımcı Ahmet Söğütlü Tyana antik kentinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı çalışmalarında yer alan İtalyan ve Türk ekipten kazı sırasında karşılaşılan sıkıntı ve yapılanlar hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde Niğde İli’ne bağlı bir ilçe olan Kemerhisar’ın tarihi ismi olan Tyana tarihi geçmişini Bizans ve daha öncesinden almış. Gerçek bir tarihi hazine olan Tyana  Su Kemerleri ve Roma havuzuyla ünlenmiş, halen keşfedilmeyi bekleyen yerleri ile tarihle ilgilenen herkesi kendine çekmektedir. Bunun içinde 8'i İtalyan 8'i türk olmak üzere 16 kişilik ekiple   çalışmalar sürüyor. Yapılan kazı çalışmaları İtalya Padova Üniversitesi ve Kemerhisar Belediyesi tarafından yapılıyor. İtalya'dan gelen sınırlı bütçe ve belediyenin de gelirlerinin az olması nedeniyle ekstra sponsorlar aranmaya başlandı.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'nın daveti ile Rotary Başkanları, üyeleri ve Guvernör Yardımcısınında katıımıyla yapılan kültür gezisinde köyle içiçe kalmış tarihin yok olmasını  gören ve sınırlı imkanlarla yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rotaryenler bu projeye destek verme kararı aldı.

Adana'da faaliyet gösteren Rotary Kulübü Başkanları, üyeleri Tyana Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı çalışmalarında yar alan İtalyan ve Türk ekipten kazı sırasında karşılaşılan sıkıntı ve yapılanlar hakkında bilgi aldı. Yapılan gezinin ardından Belediye binasında İtalyan Öğretim Üyeleri tarafından Rotarylere sunum yapıldı. Yapılan sunumda bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Gezinin sonunda ise Başkan Kirazcı'nın misafirlere yörenin yiyeceklerinden oluşan bir hediyesi oldu. Rotaryenler ise Başkana hatıra amacıyla Rotary  bayraklarını hediye ettiler.

Niğde Kemerhisar gezisinde Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'nın misafir ettiği kafilede Guvernör Yardımcısı Ahmet Söğütlü, Adana Rotary Kulübü Başkanı Turgut Parlak, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Murat Yıldırım, 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Doğanay Kürkçü, Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı, Gonca Ayık, Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Özkök, Güney Rotary Kulübü As Başkanı Nurgün Özdoğmuş, Güney Rotary Kulübü Üyesi Sibel Kamışlı ve  5 Ocak Rotary Kulübü Dönem Sekreteri Füsun Eminoğlu yer aldı. 


 

Editör: TE Bilişim