Niğde Belediyesi bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerini Özgün Müzik Sanatçısı Uğur Işılak’ın muhteşem konseri ile tamamladı.
 
Konsere katılanlar Uğur Işılak’ın söylediği birbirinden güzel şarkılarla eğlendi. Gecenin sonunda Uğur Işılak’a teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 25 gün boyunca halkımız tarafından etkinliklerin ilgiyle takip edildiğini söyledi.
 
1 Ağustos’ta başlayan etkinlikler 25 gün sürdü ve 25 Ağustos’ta  sona erdi. 25 gün boyunca eski köy garajında oluşturulan etkinlik alanını hıncahınç dolduran vatandaşlar, konferansından, stand-up gösterilerine, şiir dinletilerinden halk konserlerine kadar her gece farklı bir programla dolu bir Ramazan yaşadı.
 
Etkinlikler Gülşen Kutlu Türk Halk Müziği konseri ile başlayıp, yerel Sanatçı Ramazan Şanlı konseri, Yavuz Bahadıroğlu konferansı, Erkan Mutlu Tasavvuf Müziği konseri, Uğur Demirci Türk Halk Müziği konseri, Uğur Arslan Şiir dinletisi, Urfa Sıra Gecesi Urfalı Kazım ve Grubu, Hidayet Can Tasavvuf Müziği konseri, Alper Kış Özgün Müzik konseri, Aşıklar Gecesi, Semra Algül Türk Halk Müziği Konseri, Sami Çelik Türk Sanat Müziği konseri, Orhan Çakmak Türk Sanat Müziği Konseri, Ramazan Danış Stand-up gösterisi, Coşkun Sabah Türk Sanat Müziği konseri, Ali Ercan konseri, Mustafa Durmuş konseri, Ersin Baran Türk Halk Müziği konseri, yerel Sanatçı Demet Arslan konseri, Ahmet Bulut Konferansı, Ömer Karaoğlu Özgün Müzik konseri, İbrahim Sadri Şiir Dinletisi, Kader Türk Halk Müziği Konseri ve Uğur Işılak konseri ile sona erdi.
 
Sanatçı Uğur Işılak Etkinliklerden dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Işılak, şehitlerimizi anmadan da geçmedi.
 
Sanatçı Uğur Işılak; “Televizyonda anaların feryatlarını izledim. Babaları izledim şehit ailelerini izledim. Kimisinin nişanlısı kimisinin eşi kimisinin çocuğu. Yıllardan beri yaklaşık 30 yıldan beri zaten bu manzarayı izliyoruz. Nerede bir şehit haberi alsak içimiz yanıyor ama bir şehit ailesi gibi bir şehit anası gibi tabiî ki olayı idrak etmemiz mümkün değil. Bütün bu manzaraları gördükten sonra hep dua ediyorum.Şehitlerimize rahmet diliyor makamlarının cennet olması için her defasında dua ediyorum ama duayla beraber başka bir dua daha ediyorum. Oda ne biliyor musunuz? Ya Rabbi diyorum şehitlerimize rahmet eyle nur içinde yatsınlar cennetle müjdelensinler, inşallah efendimize öbür tarafta komşu olsunlar. Ama onların şahadetine sebep olan bunca aileyi boynu bükük bırakan yetmiş milyonu vicdanında sızı ile bırakan ve 30 yıldan beri buna ara vermeksizin bu vahşeti gerçekleştiren terörü de, teröristi de dolaylı olarak teröre destek vereni de Ya Rabbi Kahhar sıfatınla kahru perişan eyle” dedi.
 
3. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin kapanış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da konserin ardından Uğur Işılak’a teşekkür etti.
 
Başkan Akdoğan, “Her gece etkinliklerimize katılan ilgi duyan bu alanı dolduran halkımıza teşekkür ediyorum. Allah inşallah birlik ve beraberliğimizi bozmasın mutluluk içerisinde hep beraber yaşayalım” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim