Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerini arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası nedeni ile Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Üyeleri ve Fertek Özel Eğitim Merkezi Okulu Öğrencilerinden oluşan Koro Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Niğde Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve eşi Gülay Peynircioğlu, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, Dernek Üyeleri ve çok sayıda Vatandaş izleyici olarak katıldı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Düzenlenen her etkinliğin toplum ve bireylerin bilinçlenmesinde etkisi olduğunu belirterek; “Engelli bireylerimiz toplumumuzun bir gerçeğidir. Sevinerek görüyoruz ki bu konuda bir bilinç oluştu. Böyle günler ve haftalarda gerçekleştirilen etkinlikler, toplumda engelli kardeşlerimizle ilgili bilinç oluşturmaktadır.

Geçmiş yıllarda devletimizin engelli kardeşlerimizle ilgili imkânları çok fazla yoktu. Fakat hepimizin de bildiği üzere son yıllarda hükümetimiz tarafından çok güzel imkânlar sunulmaktadır. Her geçen gün de bu imkânlar gelişmektedir.

Tabi ki engelli bireylerimizin, özel insanlarımızın toplumla kaynaşmasında, meslek edinmelerinde ve sosyal faaliyetlerde bulunmalarında STK’larımıza da çok önemli görevler düşmektedir. İlimiz Niğde’de de bu şekilde güzel faaliyetler gösteren Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ediyorum. Güzel çalışmalarının devamını diliyorum. Bu vesile ile bu güzel gecede emeği geçen tüm kardeşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim