Özden Özbay’dan “Anadolu’da Bir Üniversite ve Kent: Niğde Üniversitesi ve Niğde”
Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Özbay’ın “Anadolu’da Bir Üniversite ve Kent: Niğde Üniversitesi ve Niğde” adlı kitabı yayınlandı.
2009 yılının Aralık ayında çalışmalarına başlanan ve 2011 yılının Nisan ayında tamamlanan kitapta üniversite, kent, üniversite ve kent ilişkisi ile bu konularda beş ayrı grupla yapılan 1.553 anketin sonuçlarına yer verildi.
Özbay piyasaya çıkan yeni kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi; “Çalışmaları yaklaşık bir buçuk yıl süren kitabın birinci bölümünde kent konusuna değinilerek dünya ve Türkiye’deki kentleşme durumundan bahsedildi ve Niğde hakkında bilgiler verildi. Kitabın ikinci bölümünde üniversiteler konusunda dünyadaki gelişmeler ve eğilimler anlatılarak Türkiye’deki üniversitelerde yaşanan bazı temel sorunlar ele alındı ve Üniversite-kent ilişkilerinden bahsedildi. Üniversite öğrencileri, idari ve akademik personel ile esnafların yer aldığı toplam beş ayrı grupla yapılan 1.553 anketin bulgularına da yer verilen kitapta anket sonucu elde edilen bulgular tasvir edici istatistikî bilgiler yardımıyla sunuldu.
Boş zaman alışkanlıkları, sosyal ilişkiler, eğitim hayatı, iş hayatı, üniversite-içi ilişkiler, alkol ve stres, demografi, üniversite-dışı ilişkiler, esnaflar arasında sosyal dayanışma, yaşanılan yer ve Niğde Üniversitesi gibi konulara da değinilen kitabın sonuç kısmında ise araştırmaya katılanların özellikleri, üniversite, üniversitenin bulunduğu yerleşim yerleri ile üniversite-yerleşim yeri arasındaki ilişkiler ve bu yerlerden memnuniyet anlatıldı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim