Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Türk dünyasını bir araya getireceği “IV.Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları” sempozyumu başlıyor.
 
Spor, sanat ve kültürel alanda çok sayıda etkinlik düzenleyerek, üniversitenin ve Niğde’nin sosyal hayatını canlandıran, aynı zamanda gerçekleştirdiği Ulusal ve Uluslararası boyuttaki bilimsel etkinliklerle de akademik camianın takdirini kazanan Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi, M. Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “IV. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları” sempozyumu, 26 Nisan 2017 Çarşamba günü Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.
 
Türk Dünyasını ilgilendiren özellikle dil, edebiyat, eğitim, tarih, sosyoloji, arkeoloji, sanat tarihi, uluslararası ilişkiler ve iletişim konularının ele alınacağı sempozyumda, konulara akademik anlayışla değinilmesi, tartışılması ve uygun olanların ortak projelere dönüştürülmesi amaçlanıyor.
 
Türk Dünyası üzerine araştırma yapan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirme özelliği de taşıyacak olan sempozyumun bilgi üretimine katkı sağlaması ve yeni bakış açıları sunması da bekleniyor.
 

 
Editör: TE Bilişim