Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer yeni bir Niğde kitabını daha yayına hazırlanıyor.

 Niğde ili ile ilgili beş bini aşkın makale yazan Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer yeni kitabının da yazım çalışmalarının önemli ölçüde tamamladığını ve ayrıntıları da irdeleyerek bu yıl sonu ya da gelecek yıl başlarında kitabını yayınlamayı düşündüğünü açıkladı.

 Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer yeni kitabı için şöyle konuştu.-“ Niğde her alanda gereken değeri elde edememiş illerimizin başında gelmektedir. Çok zengin tarihi folkloru kültürü olan bölgemizin açığa çıkması için yüzlerce makale ve beş kitap yazdım. Her kitabımın içeri farklı bir konuyu irdelemektedir. Bu kere de Niğde için bugüne kadar hiç işlenmemiş konuları derledim. Yeni kitabımdan sonra gelecek yıllarda birde cumhuriyet dönemi Niğde’sini yazacağım. Ardından belki son kitabım Niğde için yazdığım köşe yazılarını içerecek böylece geleceğe önemli bir kaynak eser dizisi bırakmış olacağım. Bugüne kadar yazdığım yazılardan ücret almadım. Kitaplarımın da fiyatı baskı parasını karşılaması içindi. Çünkü Niğde ilinde bu tür kitap gibi eserlere sponsor bulmak zor. Masraflarını kendim karşılayarak gittim gördüm araştırdım yazdım. Kitabımın çıkışında Niğde’de belki bir Niğde konulu toplantıda yaparak düşüncelerimi de kamuoyu ile paylaşırım. Çünkü Niğde her alanda çok çok fazlasına sahip zenginliklerinden gereği gibi pay alamıyor. Turizmin önemini kavrayamadığı gibi bu bağlamda yapılması gereken dönüşüm içinde Niğde topyekun bir birliktelik sağlayamıyor. Kurumları kuruluşları yanında Niğdelilerinde bu bağlamda yapması gerekenler var en azından durumu el verenler babadan dededen kalan evleri onarıp yok etmeden geleceğe taşısalar o dahi bir dönem sonrası Niğde için yapılmış büyük bir katkı olur.” dedi. Gürer özellikle siyaset ile ilgili anı belge ve resim  gönderilerine açık olduğunu da ifade ederek [email protected] adresine gönderide bulunulabileceğini de belirtti.

NİĞDE KİTAPLARI NEREDE BULUNUYOR

Ömer Fethi Gürer Niğde ile ilgili yazdığı kitapların sınırlı sayıda Bor ilçesi eski hükümet meydanı  Fatih Kırtasiyede bulunduğunu söyledi.  Ömer Fethi Gürer yazdığı Niğde Kapadokya’nın Başkenti Kitabı (ki 800 sayfa Niğde ilini kuruluşundan Cumhuriyete kadar anlatan en kapsamlı Niğde kitaplarından biridir.)Niğde Söylence Şaka Fıkra kitabı, Niğde Spor Tarihi, Bor Şehri Kitabı, Bor Kızılca Bektiklerin Yurdu kitabı yanında birde  şiir kitabı  Bor ilçesinde  Eski hükümet Meydanındaki Fatih kırtasiyeden temin edilebiliyor.

 

Editör: TE Bilişim