Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocakları İl Teşkilatı binasında üniversite öğrencilerine bir konferans verdi.
 
Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Niğde Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı Yöneticileri dinleyici olarak katıldı.
 
Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz ‘Ülkücü Hareketin Misyonu ve Vizyonu, 2023 Lider Ülke Türkiye’ konulu konferansında Ülkücü camianın gelinen süreçte nasıl hareket etmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.
 
Kılavuz “Dünyaya bilgi üreterek yön verildiği günümüz şartlarında, gençliğin önemi giderek artmaktadır. Bu çerçevede gençlik; üreten, düşünen, gelişen ve geliştiren bir yapının parçası olabildiği müddetçe bulunduğu topluma yarar sağlayabilmektedir. Aksi durumlarda ise o toplum için ağır bir yüke dönüşerek olumsuz süreçlere sebep olan bir unsur haline gelebilmektedir. Birey noktasında donanımlı halde olan ve bunu ülkenin geleceğine yansıtan bir gençliğe sahip olan toplumlar her geçen gün gelişmekte ve yarınlara umutla bakmaktadırlar. Ülküleri uğrunda kenetlenmiş ve gelişmeyi kendisine görev bilmiş bir gençlik de her toplumun özlemini duyduğu bir ihtiyaç halini almıştır” dedi.
 
          Ülkü Ocakları’nın bir gençlik hareketi olduğunu söyleyen Kılavuz, “Bu hareket günü gelmiş Türkiye’yi uçurumdan kurtarmış, günü gelmiş yere düşürülmek istenen bayrağı göndere çekmiştir. Türk-İslam ülküsü yolunda geçmişinden aldığı şuurla yarınlara umutla bakmıştır. Bu umutlar ve çetin mücadeleler bazı dış etkenler sebebiyle zaman zaman kesintiye uğrasa da temel değer ve hedefler hiçbir zaman bozulmamıştır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim