Geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocaklarında Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğum günü münasebeti ile yapılan seminer ve sohbette üniversiteli ocaklı gençlerin konu konu Başbuğun doğumundan uçmağa varışına kadar hayatının anlatıldığı program da Şehit Dursun Önkuzu’nun şehadet şerbetini içtiği yıl dönümü de unutulmadı.


Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin BULAT da bizzat katıldığı programda kesit kesit ülkü ocaklı gençlere öğütlerde bulunup nasihatler verdi.

Konu ile ilgili  konuşan BULAT  '' Ülkücü hareketin kurucusu kutlu Başbuğumuzun doğum yıl dönümü münasebeti ile böyle bir programda bulunmaktan onun açtığı Allah yolunda ki bu mücadelede sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Bildiğiniz üzere bizim için ülkücülük şereftir şereften taviz verilmez yine bu düsturla hareket ederek geçtiğimiz günlerde şehadete yürüyüşünün 41. senesini geçirdiğimiz mübarek şehidimiz Ertuğrul Dursun Önkuzu'yu ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Türk İslam davasına hizmet edebilmek için onu iyi özümseyebilmek ve yaşamımızın her alanına nakşetmekle mükellefiz. Ülkücü hal ve hareketleriyle oturup kalkmasıyla kültürel ve sosyal yaşamıyla model bir lider olabilmelidir. 21. yüzyıla hazır bir ülkücü Türk gençliği olabilmek için geçmişimizi iyi bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz'' dedi.

Mevlid programı ile devam eden seminer üniversiteli gençlerin şiir dinletileri ve söyleyişileri ile son buldu.



Editör: TE Bilişim