Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Azerbaycan Hazar Üniversitesi Rektörü Hamlet İsahanlı’nın katılımıyla konferans ve imza günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları, Türk Edebiyatı Vakfı Üyesi İmdat Avşar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk Edebiyatı Vakfı Üyesi, “Hazana Övgü” adlı kitabın çevirmeni İmdat Avşar konferansta yaptığı konuşmasında, “Bilim adamı Hamlet İsahanlı gerçekten de çok yönlü, yaratıcı ve hem bilimsel anlamda hem de kültür ve sanat alanında çok farklı eserlere imza atan değerli bir şahsiyet. Fen ve matematik alanında doktora yapmış bir insanın çok farklı bir alana, edebiyata yönelip başarılı olması da çok önemli bir maharet. Çünkü sanatın ve bilimin dilleri birbirinden oldukça farklı” dedi ve Hamlet İsahanlı’nın bir şiirini okuyarak konuşmasını sonlandırdı.

Azerbaycan Hazar Üniversitesi Rektörü Hamlet İsahanlı konuşmasının başlangıç kısmında, “Şiir, içimizde olan bir hissin, heyecanın ve duygunun ifadesidir. Müzik ve resim de böyledir, kısacası sanat böyledir. Herkes yapabildiği tarzda duygularını ifade ediyor. Bir de bilim vardır. Bilim zekâ işidir ve dünyayı değiştiren insanları barındırır. Bu ikisi yani bilim ve sanat insanlığın iki kanadı gibidir. Bilimsiz hayat olmaz, sanatsız da hayat yoktur” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda “Hazana Övgü” adlı şiir kitabından şiirler okuyan Azerbaycan Hazar Üniversitesi Rektörü Hamlet İsahanlı’nın konuşmasının ardından kendisine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından üniversitemiz anı tabağı hediye edildi.

Azerbaycan Hazar Üniversitesi Rektörü Hamlet İsahanlı daha sonra öğrenciler ile buluşarak “Hazana Övgü” kitabını imzaladı. 


 
Editör: TE Bilişim