Niğde şehrinin çekirdeğini oluşturan Alaaddin tepesi üzerinde konuşlu bulunan Niğde Kalesinin içerisinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Niğde’de unutulmaya yüz tutmuş meslek ve zanaatlarının da içerisinde bulunduğu geleneksel yaşam sergisini ziyaretçilere sundu.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Niğde için önemli bir sergi açıldığını söyleyen Basri Akdemir halkımızın bu sergiyi ücretsiz olarak ziyaret edebileceklerini belirtti.

Konuşmasına serginin her gün açık olduğunu belirten İl Müdürü Basri Akdemir şunları söyledi, “Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan tarihi Niğde Kalesine açılan “Geleneksel Yaşam Müzesinde geleneksel bir aile yaşamı anlatılarak Niğde’nin kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarılıyor. Sergi alanında geçmişte Niğde de Keçecilikle uğraşan bir ustanın keçe yapımı, Çan ustası ve çancılık atölyesi, Semerci ustasının semer(palan) yapımı, herkesin evinde bulunan Halı Dokuma tezgâhı (Istar) ve halı dokuyan bir Niğde kızı gibi içeriye girince sizleri Niğde’nin geçmişine götürecek birçok anı bulacaksınız’ dedi.

Akdemir; “Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve “Geleneksel Yaşam Müze” olarak düzenlenen geleneksel bir aile yaşamı yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.  Niğde’nin Selçuklulardan günümüze köklü kültür birikiminin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanan Geleneksel Yaşam Müzesinde, Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yanı sıra ilimize ait yöresel kıyafetlerde bu müzemizde sergiliyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim