Niğde’nin tanıtımına yönelik “Niğde Günleri” Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Niğde Günleri” etkinliğinde Valilik ve Belediyelerin verdiği hizmetler, şehre kattıkları yenilikler, Üniversite ve Sivil Toplum kuruluşlarının çalışmaları, Bölgede üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler, kültürel el sanatları, tarihi, doğal ve turistik güzelliklerin fotoğrafları, maket, katalog, tanıtım CD’leri sergilendi.

Niğde Belediyesinin de oluşturduğu stant ziyaretçi akınına uğradı Niğde mahalle muhtarlarının da ziyaret ettiği Niğde Belediyesi standında belediyeye ait kültürel yayınların yanı sıra hizmetlerin tanıtımı da yapıldı. En çok ilgiyi ise Niğde’nin Ufuk Projesi olan Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi çekti. Ziyaretçiler Niğde için çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı çalışmalarından dolayı kutladılar.  Başkentte Niğde Günleri stantlarının açılışının yapıldığı gün yaklaşık on bin kişi ziyaret ederken 2 Ekim’de sona eren etkinlikler sonunda katılımcı sayısının 100 bin civarında olduğu belirlendi.

Başkentte düzenlenen Niğde Günlerinin Niğde için önemli olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Aslında bu noktada biz Niğde’mizi  iki yıldır hem Niğde’de  hem Türkiye’de tanıtımıyla ilgili faaliyetlerde bulunuyoruz.  Bu Başkent Niğde Günleri de bunlardan bir tanesi. Niğde tanıtım günleri adı altında ilki düzenlendi. Niğde’miz açısından mutlaka faydalı olmuştur çünkü 100 bin civarında kişi orayı ziyaret etti. Niğdeli olsun olmasın ziyaretçi akınına uğradı. Niğde’nin kültürünü sanatını tarihini ve turizmini tanıtma bakımından Niğde’ye has ürünlerimizi tanıtılmasını bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Ankara’nın dört bir tarafında Başkent Niğde Günleri pankartlarının asılmış olması yine Niğde’miz açısından ben sevindirici olarak buluyorum. Burada tek üzüldüğümüz nokta şu doğrusu; Birçok vilayet burada beşincisini, onuncusun hatta on beşincisini düzenlemiş olduğu halde biz daha ilkini düzenliyoruz. Bu noktada da Niğde’mizin geçmişte ihmal edildiğini söyleyebilirim. Aynı şekilde yine uluslararası kültür ve turizm fuarı olan EMİT fuarında da ikincisini bizim dönemimizde gerçekleştirdik. Orada da Niğde’mizi uluslararası arenada da tanıttık. İnşallah bu sene yine 2012’nin Şubat ayında da EMİT fuarına katılacağız. Niğde’mizi marka şehir yapma noktasında koşar adımlarla hedefe ilerliyoruz. Hizmetlerimizle  yolumuza devam ediyoruz. Niğde’miz  her şeyin en iyisine layık bizde onun gayreti içerisindeyiz. Başkent Niğde Günleri de Niğde’miz açısından Niğde’mizin insanı açısında faydalı olduğundan eminim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim