Çankaya Belediyesi’nce yaşama geçirilen ‘Bin Çocuk Korosu’ Niğdelilerin beğenisini kazandı.

Başkent Ankara’da düzenlenen Niğde Günleri etkinliklerinde bir konser veren Çankaya Belediyesi "Bin Çocuk Korosu" vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.





Atatürk Kültür Merkezi’nde Niğde’nin tanıtımı için düzenlenen ve Çankaya Belediyesi tarafından da desteklenen etkinliklerde fuarı gezenlere bir konser veren Mimar Sinan Toplumsal Dayanışma Merkezi Bin Çocuk Korosu, geniş bir topluluk tarafından beğeniyle izlendi.


Konserin ardından Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban Bin Çocuk Korosu’na, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner ise etkinliklere olan katkılarından dolayı Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a birer teşekkür plaketi verdiler.


Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, “Bu güzel sesli çocukları Başkentlilere kazandırdığı için Başkan Tanık’a teşekkür ediyoruz,” derken Federasyon Başkanı Şahiner de, “Başkente ve Niğde’ye yaptığı katkılardan dolayı hemşerimiz Bülent Tanık’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Bin Çocuk Korosu’ndan çocuklar ve federasyonu oluşturan dernek başkanları arasında plaketini alan Başkan Tanık ise, bu ödülün içeriği ve veriliş biçiminin kendisi için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.


Tanık, “Memleketimin tarihi, kültürel, doğal tüm değerlerinin bir arada bulunduğu bu etkinliklerin daha güçlü daha umutlu yarınlar için bir başlangıç olmasını diliyorum. Çocuk Koroları; çocukların bir arada yaptıktıkları en güzel etkinliklerden biridir. Sanatçı ve müzikseverlerin yetişmesinde çok büyük bir etki gücüne sahiptir. Pek çok bestecinin çocukluğunun, müzikle ilk tanışıklığının çocuk korolarında başladığı bilinen bir gerçektir. Çocuk korolarının, bir toplumun sanat ortamını temelden etkileyen ve yaşama hoş bir süreklilik getiren önemli kuruluşlar olduğu temel felsefesi ile Çankaya Belediyesi “ BİN ÇOCUK KOROSU “ 2009 yılında hayata merhaba dedi. Hedef; ‘30000 ÇOCUK KOROSU’ dur.

Birarada şarkı söyleyen çocuklarla başlayan çalışmamız, içinde sanat sevgisi taşıyan minik yürekleri, doğru seslerle ve nitelikli eğitimcilerle buluşturmakta. Öncelikle bu çalışma; müziğe, çok sesliliğe merhaba demeye, yeni müzik insanlarının yetişmesine katkı sağlamaya ve evrensel değerlerle yetişmiş, özgürlükçü, aydınlıkçı, yeni sanatçıları topluma kazandırmaya dair uzun bir yolculuk’’ dedi.



Editör: TE Bilişim