Şair ve yazar, Defterk.com Yazı İşleri Müdürü Murat Soyak'ın "Acı Ceviz" isimli hikâye kitabı çıktı. Kitap, Nüve Yayınlarından Romantik Kitap Serisinden yayımlandı. Acı Ceviz, hayata ve insana doğru içten bir yolculukların anlatıldığı sıcacık hikâyelerden oluşuyor.
 
Hikayelerini bir araya getirerek Irmaklarca ve Bahar Sürgünü'nden sonra üçüncü kitabı olan Acı Ceviz’in kitaplaşmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Murat Soyak, başarılı çalışmalarına devam ediyor. Kitabın kapak arkasında şunlar yazıyor:
 
“Geçen zaman taşları yorsa da ruh diri. Değişmeyen bir öz var. Şehrin dili olsa da anlatsa yaşadıklarını. Fetih günlerini, sevinçleri, bayram günlerini; sonra yıkımları, yangınları, acıları… Hâsılı iyi günleri, kötü günleri bir bir anlatsa şehir. Kimler geldi kimler geçti? Şu şadırvan, şu kubbeler, şu minareler mazide olup bitenlere tanık.Gün gelir de toprak için için kaynar. Kayalar, taşlar yol verir. Şırıl şırıl bir akış… Suda ay ışığı şavkır. Şehirde kurumuş çeşmeler şenlenir. Bahçede ağaçlar yeniden dala, yaprağa durur. Umut çiçeklenir.”

Acı Ceviz, Şen Boyacılar, Tespih, Suya Doğru, Bizim Mahalle, Bağ Bozgunu, Bir Umut, Kimsesiz, Okul Yolu, Gönül Sohbet İster, Kuyu, Diriliş Aydınlığında, Çanakkale İçinde, Ana Oğul, Ey Hayat, Gün Akşamlıdır, İstanbul İstanbul isimli hikâyeleriyle hayata ve insana doğru içten bir yolculuğu anlatan Acı Ceviz’i tavsiye ediyoruz.
Murat Soyak kimdir?
1971 yılında Niğde'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Niğde'de tamamladı. Marmara Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. "Gül Aydınlığı" edebiyat dergisini çıkardı. Bir dönem ulusal gazetelerde kültür, sanat, edebiyat yazıları yazdı. Yedi İklim, Çerağ, Yitik Düşler, Ay Vakti, Likâ, Yağmur, Eğitim, Türk Dili, Ardıç, Berceste, Kardelen, Akpınar, Beyaz Gemi, Değirmen, Bir Nokta isimli edebiyat-sanat dergilerinde şiir, hikâye ve denemeleri yayımlandı.
Hamle, Gündem, Niğde Haber, Yeşil Bor, Bor'un Sesi, Bor'da Sabah isimli mahalli gazetelerde köşe yazıları yazdı. İnternet ortamında edebistan.com, sayhadergi.com, dinlence.com, defterk.com isimli edebiyat-sanat-kültür sitelerinde yazıları yayımlandı. "Çıksalın Durağı" isim şiiri, "Tesbih" isimli hikâyesi ve "Gökte Bir Yıldız Kaymış Gibi" isimli hatıra yazısı ile yarışmalarda derece aldı. Şiirleri 2006 yılında "Irmaklarca" adıyla kitaplaştı. Geçtiğimiz yıl “Bahar Sürgünü” adlı kitabını çıkardı. Türkiye Yazarlar Birliği Niğde temsilcisidir. Halen bir lisede edebiyat öğretmeni olarak görev yapmakta. Evli ve iki çocuk babası.



Editör: TE Bilişim