Sitemiz köşe yazarlarından, Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer araştırdı, dinledi, beğendi ve haber verdi ;


Halen İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda ki bağlama öğretim görevlisi olan
  Niğdeli Erdoğan Eskimez eserinde Niğde Bağları türkümüze de yer verdi.  Erdoğan Eskimez  albümünde diğer  yer verdiği eserler, Ahvalımı Şu Halimi, Şimdi Bizim Elin Yayla Zamanı,Suya Gider Allı Gelin Has Gelin,Kalenin Başında Ekerler Darı, Aysallanıp Geden Yar, Çıkamadım Çol Varoşun Düzüne,Ne Ağlarsın Ela Gözlüm,Minarenin Alemi, Bad-I Saba Selam Söyle O Yare, Gine Yeşillendi Niğde Bağları,Sular Durulur Derler” adlı eserlere yer verdi.

 

 Sanatçılarla Söyleşileri ile dikkate çeken ve sazı ile dost meclislerinde çalıp söyleyen  Alper Göncü’de  Erdoğan Eskimez’in çok başarılı bir albüm yaptığını söyledi. Gereken ilgiyi göreceğine inandığını da belirtti.

 

Sanatçı  Erdoğan Eskimez, 1957 yılında Niğde'de doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini burada tamamladı. Bağlama çalmayı ortaokul yıllarında kendi kendine öğrendi. Bir süre halk eğitim merkezine devam etti. Liseyi bitirdikten sonra, Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini kazandı ancak devam etmedi. İstanbul’da, ilk kez açılan Türk Müziği Devlet Konservatuarı sınavlarına girdi ve kazandı. Müzik öğrenimini burada 4 yıl sürdürdü. Nida Tüfekçi, Neriman Tüfekçi, Yavuz Top, Arif Sağ gibi çok değerli hocalardan faydalandı. Konservatuar yıllarında Türk Folklor Kurumu’nda müzik çalışmaları ve halk müziği okulu repertuar ve bağlama eğitmenliği yaptı. 1980 yılında konservatuardan mezun oldu.



Aynı yıllarda Arif Sağ müzik okulunda bağlama hocalığı görevini üstlendi. Arif Sağ ile birlikte, pek çok halk müziği sanatçısının albümlerine bağlamasıyla eşlik etti, sahne ve konser çalışmalarına katıldı. Arif Sağ ve Belkıs Akkale’nin katıldığı “’Türkü Türkü Türkiyem” seri konserlerinde şef bağlama olarak görev aldı. Bu arada konservatuarda açılan bağlama öğretim görevlisi sınavını birincilikle kazandı, kendi okulunda çalışmaya başladı.


T.R.T. İstanbul Radyosunda açılan çalıp söyleme sınavını kazanarak bant yapma hakkını elde etti. 1994-1997 yıllarında T.R.T. İstanbul Radyosu’nda bağlama sanatçısı olarak görev aldı. 1995 yılında “Türkülerle Anadolu” isminde ilk solo albümünü yaptı. 1999 yılında “Can Dostlar” adlı halk müziği gurubuyla “’Türkülere Sor”’ albümünü çıkardı. Konservatuar öğretim görevlilerinden oluşan grup “Dört Mevsim” ile pek çok Üniversite ve etkinlikte bağlama ve solist olarak konserler verdi. Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu gibi pek çok sanatçının müzik yönetmenliğini yaptı. Yurt içinde, yurt dışında ve çeşitli üniversitelerde çalıp söyleme geleneği çizgisinde solo konser ve bağlama resitali verdi. Bu güne kadar pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Öğrencileri radyolarda, korolarda ve müzik camiasında bağlama sanatçısı olarak çalışmaktadır.



Halen İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda ki bağlama öğretim görevliliğini sürdüren sanatçı evli ve bir çocuk babasıdır.


 Aşağıdaki Video geçmişte yayınlanan bir Tv. Programından alıntıdırl.

Editör: TE Bilişim