Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” projesinin Niğde ayağı gerçekleşti. Niğde’de gerçekleştirilen projede TRT Spor Spikeri Ersin Düzen, Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen ve HaberTürk Genel Müdürü Veysi Ateş gençlerle bir araya geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Tecrübe Konuşuyor” projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor. Projenin Niğde ‘de gerçekleştirilen ayağında TRT Spor Spikeri Ersin Düzen moderatörlüğünde Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen,.ve HaberTürk Genel Müdürü Veysi Ateş gençlerle buluştu. Niğde Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programda gençler Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen,ve HaberTürk Genel Müdürü Veysi Ateş’in hayat hikayelerini, tecrübe ve önerilerini dinledi. Programa Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde Gençlik Merkezi Müdürü İlker Örtünlü, çocuklar ve gençler katıldı. 

Yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Spor Programcısı Ersin Düzen projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti. Tecrübe Konuşuyor Projesi ile tercihlerini iyi yapmış kendi alanlarında başarılı olmuş isimlerin gençlerle buluşarak deneyimlerini paylaştıklarını ifade eden Düzen, Türk serbest dalışçı ve su altı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen ve HaberTürk Genel Müdürü Veysi Ateş’in hayat hikayelerini, tecrübe ve deneyimlerini paylaşmaları için sahneye davet etti. Sıcak ve samimi bir ortam gerçekleştirilen sohbette Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen, küçükken hayalinin yüzücü olmak istediğini fakat ailesinin ve sağlığının buna engel olduğundan bahsetti.
Şahika Ercümen, “Ben küçükken aslım hastasıydım. Dışarı fazla çıkamıyordum, arkadaşlarım oyun oynarken onlara hep camdan bakmak zorunda kalıyordum’dedi.

Ercümen, “ fakat hayatımı bir dengeye oturmak zorundaydım. Ülkemiz şartlarında başka bir meslekte olmak zorunda sadece sporcu olma gibi bir şansınız yoktu, dolayısıyla benim de bir meslek edinmem gerekiyordu ve diyetisyen oldum ve ayrıca çok sevdiğim bir meslek ben ikisini paralel yürütüyorum. Bu yeteneğimden ziyade ben bunun çok istediğim için yaptım” diye konuştu.

Programda konuklar, salondaki çocuklar ve gençlerden gelen soruları yanıtladı. Program sonunda Ersin Düzen, Türk serbest dalışçı ve su altı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen,ve HaberTürk Genel Müdürü Veysi Ateş ‘e Niğde Gençlik Merkezi Müdürü İlker Ötgünlü tarafından çiçek taktim edildi.


Editör: TE Bilişim