İzmir Müzisyenler Derneği ( İ.M.D.) Üye Sanatçılarından Anadolu’nun en değerli ozanları olan Neşet Ertaş, Aşık Veysel, Aşık Turabi, Muhlis Akarsu, Aşık Mahzuni Şerif’in eserlerinin seslendirildiği konser Niğde Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Haber-Fotograf: Fatma TAN
Video: Erdal GÜÇER

Organizasyonu Ersan Atabey’in yaptığı Anadolu Ozanları Konserinde Niğdeliler farklı bir gece geçirdi. İzmir Müzisyenler Derneği’nin iki değerli sanatçısı Sedat Bozan ve Ahmet Gülşen’in yorumlarıyla değerli ozanlarımızın eserlerinin seslendirildiği konserde ney de Alparslan Arslan, klavyede Burak Vural, basgitar da Özden Kissal ve perküsyonda Barış Yetişkul solistlere enstürmanları ile eşlik ettiler. Uzunhavalar, bozlaklar ve oyun havalarının seslendirildiği konsere katılan dinleyiciler hoş vakit geçirdiler.

Konserde Niğdeli Şair Nisari Özdoğan, Neşet Ertaş ile anısını anlattı ve Neşet Ertaş’a yazdığı bir şiiri seslendirdi. Okunan şiir büyük alkış aldı.

 

KONSER REGAİP VATANSEVER ANISINA

Geçtiğimiz yıl 22 Ağustos’ta İzmir´in Balçova ilçesinde bir tartışma sonucu otoparkta kafasına isabet eden kurşunla öldürülen batarist Regaip Vatansever’in anıldığı konserde organizatör Ersan Atabey ve sanatçılar duygulu anlar yaşadılar. Regaip Vatansever'in çok sevdiği Aşık Veysel’in” Ben gidersem sazım sen kal dünyada” isimli eseri konserin son parçası olarak seslendirildi. Vefa örneğinin en güzelinin sergilendiği konser büyük beğeni kazandı.

 

16 MART’TA TİYATRO GÖSTERİSİ OLACAK

Konserde bir konuşma yapan Ersan Atabey; 16 Mart’ta Niğde Şehit Aileleri Derneği ile birlikte düzenlenen bir müzikal tiyatronun sergileneceği bilgisini de verdi.


Editör: TE Bilişim