Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) kapsamında düzenlenen “Liseler Arası Değerler Eğitimi Tiyatro Yarışması” başladı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi tiyatro salonunda gerçekleşen etkinlikte 15 okul yarışıyor. 


Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) Niğde’de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkin bir şekilde yürütülüyor. Çalışmalar arasında tiyatroya da yer verilerek değerlerimiz bu yolla öğrencilere daha fazla benimsetilmeye çalışılıyor.

Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi İl Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen “Liseler Arası Değerler Eğitimi Tiyatro Yarışması”nda Niğde genelindeki okullardan yaklaşık 100 öğrenci kıyasıya mücadele ediyor. Profesyonel oyunculara adeta taş çıkaran gençler değerlerimize de ne kadar önem verdiklerini göstermeye çalışıyor.

Jürisi tiyatroyla ilgilenen idareci ve öğretmenlerden oluşan yarışmanın ödülleri de değerlerimize uygunluğu ile dikkat çekiyor. Yarışmada birinci olan okulun öğrencilerine Ankara gezisi, ikinci olan okulun öğrencilerine Kapadokya gezisi, üçüncü olan okulun öğrencilerine ise Niğde ve civarı tarih ve kültür gezisi düzenlenecek. Yarışmaya katılan oyunlardan bazılarının derlenerek Mayıs ayı içerisinde büyük bir gösteriye dönüştürülmesi düşünülüyor.




Editör: TE Bilişim