Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Niğde’de ilk kez düzenlenecek olan bir etkinliğe imza atıyor. Bu akşam yapılacak olan Şiir Şöleni’nin Edebiyat Dünyası’nın önde gelen 15 şairi ile Niğde’nin tanınmış 13 şairi bu şölende buluşacak.


Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, Niğdeli sanatseverlerin bu akşam şiire doyacaklarını vurgulayarak, “Tertip edilen şiir şöleni Niğde’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu yönüyle de Niğde kültür, sanat ve edebiyat tarihine bir kayıt düşülmektedir. Başka şehirlerde düzenlenen bu tür çalışmaların şimdi Niğde’de gerçekleştirmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

Anadolu’daki şair ve yazarların zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Eraslan, “Şiir Şölenimizin son bölümünde Niğde’de yaşayan, eserleriyle edebiyat, kültür ve sanat hayatımıza katkıda bulunan başarılı yazar, şair ve sanatçılarımıza plaket vereceğiz” dedi.

23 Aralık Cuma günü saat 18.30’da Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Şiir Şölenine Türkiye’nin önemli şairlerinin katılacağını hatırlatan YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, tüm sanatsever Niğdelileri programa davet etti.

Şiir Şöleni’ne Katılan şairler

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) öncülüğünde gerçekleşecek olan şiir şölenine katılacak isimler şunlar: Abdurrahman Adıyan, Ahmet Tevfik Ozan, Ali Rıza Kaşıkcı, Bahaettin Karakoç, Bekir Oğuzbaşaran, Bülent Acun, Cevat Akkanat, Erdal Noyan, Fatih Budak, Fikret Dikmen, Harun Kaya, Hasan Erkan, Hatice Yağmur, Hüseyin Kirişçi, Hüseyin Taşova, İbrahim Eryiğit, İbrahim Şaşma, İbrahim Yolalan, İhsan Uğraş, İsmail Özmel, Mehmet Baş, Murat Soyak, Özcan Ünlü, Sabri Özdağ, Serdar Şahin, Sergül Vural, Yasin Mortaş.



YAZSANBİR İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ... TIKLAYIN...

YAZSANBİR ; Niğdeli şair ve yazarları önemsiyoruz

YAZSANBİR den Niğde Şiir Akşamları

YAZSANBİR’den Kitap Okuma Günleri

Yunuslar ve hayaller ölmesin! 

Üstadı hikâyeyle anlattı

YAZSANBİR Şiir Şöleni büyük ilgi gördü

YAZSANBİR’den Ankara’da Şiir Şöleni

YAZSANBİR, Şafak’la bir araya geldi

YAZSANBİR Rektör Görür’ü ziyaret etti

YAZSANBİR’den Akdoğan’a ziyaret

YAZSANBİR Vali Barut’u ziyaret etti

YAZSANBİR’in aidatları Afrika’ya

Vekillerden YAZSANBİR’e destek

YAZSANBİR üyesi Ayaydın’ın kitabı çıktı

Kavaklıoğlu’ndan YAZSANBİR’e başarı temennisi

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Kuruldu



 

Editör: TE Bilişim