Okul Sporları kapsamında Niğde’de bugün 5 Şubat spor salonunda Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde Halk Oyunları yarışması yapıldı.


Haber&Foto : Fatma TAN - Ali AKBAŞ
 

Yarışmaya Niğde’den beş okul katıldı. Kızlar Geleneksel düzenlemesiz dalda; Gümüşler Ortaokulu, Alparslan Ortaokulu. Gençlerde Geleneksel Düzenlemesiz dalda da; Bor Ticaret Meslek Lisesi ve Niğde Ticaret Meslek Lisesi. Gençler Geleneksel Düzenlemeli dalda da Niğde Kız Meslek Lisesi yarıştı.

Yarışma İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha Sonra Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan bir konuşma yaptı; “2012-2013 eğitim öğretim yılında düzenlenen bu faaliyete ev sahipliği yapmaktan gururluyuz. Halk oyunları; halkın kederini üzüntüsünü sevincini bir oyunla dışarıya vuran bir faaliyettir. Halk gelenek görenek ve kültürüyle yaşar ve ayakta durur. Kültürün canlılığını ortaya koymak için bu tür faaliyetleri düzenleyen ve emeği geçen hocalara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarışmanın hakemleri Kayseri, Konya, Osmaniye ve Adana illerinden gelen hakemler yaptı. Daha sonra gösterilere geçildi.

Yarışma sonunda Yıldızlarda Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Alparslan Orta Okulu, Gençlerde Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dalda Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Niğde’yi Yozgat’ta temsil etme hakkını kazandı.

Yarışmada birinci olan ekipler 20-21 Mayıs 2013 tarihlerinde Yozgat İlinde yapılacak olan grup eleme yarışmasına katılarak Niğde’yi temsil edecekler.

Editör: TE Bilişim