Ahiler Haftası bütün Türkiye'de olduğu gibi Niğde'de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Fahri Eker bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Ahilik Haftası kutlamalarını her yıl genişleterek bir festival havasında kutlamayı hedeflediklerini söyledi. Eker, Ahiliğin Avrupa'nın Türkiye'den örnek aldığı bir örgütlenme sistemi olduğunu belirterek, "Ahilik bir yaşam biçimidir." dedi.
11-17 Ekim Ahilik Kültür Haftası dün Kutlama Komitesi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk törenine Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, NESOB Başkanı Fahri Eker, NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, oda başkanları ve öğrenciler katıldı.
NESOB Başkanı Fahri Eker yaptığı açıklamada, "1300'li yıllarda Dünyada ilk defa esnaf teşkilatının örgütlendiği ve bugün de Esnaf Odaları birliklerinin devam ettirdiği Ahilik bir yaşam biçimidir. Dünyada meslek olarak örgütlendiği ve yaptıkları kalite kontrolden sonra çıkardığı bu ustalık, çıraklık, kalfalık sisteminin o dönemde tutturulduğunu biliyoruz. Ahilik cömertliği, misafirperverliği, hoşgörüyü ön planda tutar. Eline, Diline sahip ol anlayışıyla hayatlarına devam etsinler. Her zaman ve bu güne kadar devlete destek vermiş, geçmişimizden bu güne bizim varlığını sürdürdüğümüz ve Avrupa'nın bizden örnek aldığı bir örgütlenme sistemidir." diye konuştu.
Eker, "Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu kutlamalardan sonra bir festival havasına çevirmek için de gayret gösteriyoruz. Başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Sanayi Ticaret Odası Başkanımız, Esnaf odaları, Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber kolektif bir çalışma anlayışı sergiliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi programlarla bu kültürü en iyi şekilde yaşatacağız." dedi.
 
Editör: TE Bilişim