Bor İlçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı kuvvetleri Günü’nün 89. yıl dönümü büyük bir coşku kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni; Eski Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına sabah saat 09.00 ’da Çelenk sunum töreniyle başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, gaziler ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Bor 21. İkmal Merkezi Komutanlığı gazinosun da  tebriklerin kabulünün ardından, Hükümet Meydanındaki törene devam edildi.  
Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor 21. İkmal Merkezi Komutanı İkmal Kd. Albay Muzaffer Karagöz, tören alanında bulunan protokol, askeri erkân ve halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, asker ve öğrenciler şiir okudular. Bor Belediyesince her bayram olduğu gibi vatandaşlara ve çocuklara bayrak dağıtıldı.
Askeri birliğin geçişi sırasında vatandaşlar uzun süre alkışladı. Kurtuluş Savaşını temsilen yöresel kıyafetli kadınların ve kağnı ile temsili olarak cepheye cephane taşımaları Borlular tarafından alkış aldı. Askeri araçların geçişinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni son buldu.
Törene ; Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor 21. İkmal Merkezi Komutanı İkmal Kd. Albay Muzaffer Karagöz, 7. Ana Bakım Merkezi Komutanı Önder Kamiloğlu, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser,   Bor Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, Bor Müftüsü Sebahattin Kesti, Bor Şeker Fab. Müdürü İlhan Saraçoğlu,  İl Genel Meclisi Üyeleri Sabri Bozdağ, Ferhat Kavaklıoğlu ve Hüseyin Koçaklı, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Mhp İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, Chp İlçe Başkanı Hacı Çopur,  Siyasi Parti yöneticileri, bazı muhtarlar,  sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri, resmi kurum amirleri, bazı okul müdürleri ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Niğde’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Niğde'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Milletvekillileri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Sevi ve Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Alkan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Çelenklerin konulmasının ardından Vali Barut ile Cansaran ve Akdoğan halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Binbaşı Ferhat Kuran, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden birisi olduğunu dile getirerek, "Bu zafer ülkemizi parçalamak, esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyu sinsice hazırlanan planların yırtılıp atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği, eşi benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir" diye konuştu.
 
Törenin ardından Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, askeri gazinoda tebrikleri kabul etti.

Editör: TE Bilişim