Niğde Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo TV Programcılığı Programı tarafından düzenlenen Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali sona erdi.

 

Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi’nde 6-8 Kasım 2013 tarihleri arasında bir dizi etkinlikle gerçekleştirilen Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali’ne, öğrenci ve davetliler büyük ilgi gösterdi.



Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen ve her yıl düzenlenmesi planlanan Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali kapsamında Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması adıyla uluslar arası bir yarışma da yapıldı. Bağımsız Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklara bağlı üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin katılımına açık olan kısa film yarışmasında öğrenciler, Türkiye Türkçesi ile çektikleri ya da Türkiye Türkçesi ile altyazılı olarak hazırladıkları kısa filmleriyle yarıştılar. Yurt dışı, Kıbrıs ve ülkemizden çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmada birinciliği “Her Şeye Rağmen” adlı filmiyle Maltepe Üniversitesi’nden Alican Düdükçü, ikinciliği “Birlik Güçtür” adlı filmiyle Fırat Üniversitesi’nden Abuzer Çetinkaya, üçüncülüğü “Postal 1974” isimli filmiyle Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden Gökalp Yamen alırken, Niğde Üniversitesi’nden Abdülkadir Dumlu’nun “Körebe” adlı filmi de mansiyona layık görüldü.


Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali’nin ilk gününde, Akdeniz TV genel yayın yönetmeni ve Star TV Eski Genel Müdür Yardımcısı, TV programcısı ve film yapımcısı Yüksel Evsen, “Zenci Bir Türk” isimli bir konferans verdi. Öğrenci ve katılımcıların büyük ilgi gösterdiği konferansta, konuşmacı Yüksel Evsen medya dünyasının bilinmeyenlerini ve tecrübelerini paylaştı. Konferans boyunca yaşadığı bir çok mesleki olayı ve hayatının dönüm noktalarını video ve fotoğraf gibi görsel unsurlarla destekleyerek anlatan Evsen, öğrencilere meslek yaşamıyla ilgili tavsiyelerde de bulundu. Konferans sonunda Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet DEMİRALP, Evsen’e teşekkür ederek plaket verdi.




Festivalin ikinci gününde, kısa film yarışmasına gönderilen filmlerden gösterim için seçilenleri seyircinin beğenisine sunuldu. Seçici kurul tarafından belirlenen ve aralarında dereceye giren filmlerin de yer aldığı 15 kısa film davetlilere ve öğrencilere izletildi. Film gösterimine öğrenci ve davetliler büyük ilgi gösterdi.

Festivalin son gününde dereceye giren filmlerin yönetmenleri konuk edildi. Gönüllü katılımcılar ve öğrencilerle Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Ödül alan yönetmenlerin tecrübe ve fikirlerini de paylaştıkları atölye çalışmasından sonra Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp’in açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreninde ilk önce dereceye giren kısa filmlerin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından yönetmenlere ödülleri takdim edildi. Seçici kurul üyeleri, yarışmacılar ve öğrencilerin katıldığı toplu fotoğraf çekiminin ardından ödül töreni sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim