Grup Seksendört Konserinden görüntüleri  için aşağıdaki butona  tıklayın



 Niğde Üniversitesi Bahar Şenlikleri Üniversite yerleşkesinde cumartesi günü saat  16:00’da başladı.

Fotoğraf : Erdal GÜÇER
Haber : Selim GÖKEL


Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür’ün yurt dışında olmasından dolayı Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener programda bir açılış konuşması yaptı.

Şener, Niğde Üniversitesinin, ürettiği bilgiyi toplumun yararına sunan, araştıran, sorgulayan, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel her türlü gelişmeye açık, Atatürk ilke ve İnkilaplarına bağlı, laik, demokrat, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve başkalarının özgürlüklerine saygılı, ülke çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan, ulusal ve evrensel değerleri kucaklayan ve sosyal ilişkileri güçlü gençler yetiştirme amacı doğrultusunda  çalışmalarını sürdürmekte olduğunu belirtti.

Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Şener; “Üniversiteler, yalnızca öğretim vermekten değil, aynı zamanda öğrencilerini eğitip olgun davranışlar kazandırarak onları hayata hazırlamak ve yaşamın zorluklarla dolu basamaklarında başarıyla yükselmelerini sağlamaktan da sorumludur. 

Unutulmamalıdır ki, eğitim, bizzat hayatın içinde bulunmakla söz konusu olur. Bu açıdan ele alındığında, Üniversitelerin gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler, en az bilimsel etkinlikler ve okutulan dersler kadar önem taşımaktadır. Öğrencileri faal bir toplum hayatının içine alarak, onların sosyalleşip kaynaşmasını, olumlu bakış açısı edinmesini, duygu ve düşünce dünyalarının olgunlaşmasını, kültür ve sanat yeteneklerinin gelişmesini sağlamak, düzenlenen bu tür etkinliklerle mümkün olur. Öğrencilerimizin bütün bir yıl heyecanla beklediği Bahar Şenliklerinin temel amacı; öğrencilere bu nitelikleri kazandırmak ve aktif birer birey olarak toplumsal yaşam içerisinde etkin roller üstlenmelerini sağlamaktır. Bu yüzden, Bahar Şenliklerine ve benzer etkinliklere büyük önem vermekte, her yıl bir önceki yıldan çok daha kapsamlı ve nitelikli faaliyetler gerçekleştirmeye çaba göstermekteyiz” diyerek, Şenliklerine katkıda bulunan Çimsa, Calmio, Kendirli, Ogün firmalarına ve İş Bankası Niğde Şubesine teşekkürlerini iletti.

Şenlik açılışına Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Jandarma Alay Komutanı İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Şenlik açılışında Üniversite öğrencileri tarafından halk oyunu gösterileri sunuldu. Akşam ise Grup Seksendört konseri gerçekleşti. Grup Seksendört seslendirdiği parçalar ile sevenlerini çoşturdu.

Niğde’de organizasyon ve reklam işlerini başarı ile yürüten Seel Ajans tarafından organize edilen Niğde Üniversitesi 11. Bahar Şenlikleri, 12 Mayıs günü  Grup Seksendört, 13 Mayıs günü Dostlar Saz  Grubu ile Urfa Geceleri,  14 Mayıs günü, Mustafa Ceceli, 15 Mayıs günü Zafer Albayrak, son gün  16 Mayıs ‘da ise Hande Yener sahne alacak.


Editör: TE Bilişim